OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Gootsteen ontstoppen in regio Meldert (Oost-Vlaanderen)

Woont u in regio Meldert (Oost-Vlaanderen) en heeft u de afgelopen periode last ondervonden van slecht wegvloeiend water in uw gootsteen? Of misschien loopt er helemaal geen water meer weg? In de meeste gevallen ligt een verstopping aan de bron van het probleem. Deze verstopping is meestal plaatselijk van aard. Het kan immers in een keuken wel eens gebeuren dat er via de gootsteen iets wordt weggespoeld dat strikt genomen niet thuishoort in de leidingen, zoals etensresten of stukjes verpakkingsmateriaal.

In sommige gevallen kan de verstopping ook een dieper gelegen oorzaak hebben.


Zelf oppervlakkige verstoppingen in gootsteen ontstoppen

Het eerste dat u kunt proberen, is de verstopping zelf proberen te ontstoppen met enkele middeltjes die over het algemeen gemakkelijk voorhanden zijn. U kunt zelf bijvoorbeeld een mengeling maken van kristalsoda met heet water, eventueel nog aangevuld met azijn. Giet dit langzaam in de verstopte gootsteen en wacht daarna ongeveer een half uur. Draai vervolgens de kraan open, om te kijken of het water nu wel vlot wegstroomt.

Is de verstopping er nog steeds, dan kunt u de sifon proberen vrijmaken door middel van een ontstoppingsveer. Deze zijn verkrijgbaar bij vrijwel elke ijzerwarenhandel. Eventueel kunt u hiervoor ook ook een uit elkaar getrokken kleerhanger gebruiken. Let wel op dat u de gootsteen en afvoer niet beschadigd. Bij oppervlakkige verstoppingen, zoals bijvoorbeeld etensresten die vastzitten, kunt u zo doorgaans snel de oorzaak van de verstopping aanpakken.

Werken bovenstaande middeltjes niet, dan heeft u de mogelijkheid om een speciaal ontstoppingsmiddel te gebruiken. Deze zijn in regio Meldert (Oost-Vlaanderen) gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Let er dan wel op dat u handschoenen draagt en dat het middel niet op uw huid terecht komt. Deze chemische middelen kunnen immers uw huid irriteren. Volg ook altijd de voorschriften op de verpakking. U moet het ontstoppingsmiddel meestal een aantal uur of desgewenst een hele nacht laten inweken. Hierna zijn vele oppervlakkige verstoppingen vaak ontstopt.

Maatwerk voor dieper gelegen verstoppingen in gootsteen

Woont u in regio Meldert (Oost-Vlaanderen) dan kan u beroep doen op ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. om uw gootsteen te ontstoppen. Wij maken gebruik van de laatste technieken om de oorzaak van de verstopte gootsteen snel en effectief voor u te achterhalen. Zo doen wij onder meer beroep op camera-inspectie om uw leidingen letterlijk in beeld te brengen. Dankzij deze snelle en doeltreffende methode is de verstopping zeer snel gevonden en kunnen we overgaan tot een efficiënte ontstopping. Bel of contacteer ons dus vandaag nog om een afspraak te maken! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen op 7 voor u paraat.