OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Regenput reinigen in regio Ganshoren

Woont u in regio Ganshoren en wil u op een slimme wijze gebruik maken van regenwater in uw woning? Dan is regenwaterrecuperatie een mooie manier om dit te doen. Door middel van het plaatsen van een regenput kunt u op effectieve wijze regenwater opsparen, dat u daarna kunt gebruiken als vervanging van regulier leidingwater, bijvoorbeeld om het toilet door te spoelen of te wassen.

Een regenput kent daarmee vele voordelen, niet in de minste plaats vanwege het uiterst positieve effect op het milieu en de besparing van drinkwater. Maar ook ú zult direct de voordelen van een regenput bemerken en wel in uw portemonnee. U kunt namelijk tot 50% besparen op uw jaarlijkse waterrekening.

Wilt u dat uw waterput in goede conditie blijft? Dan dient u deze wel periodiek te onderhouden en te reinigen.


Wat is een regenput?

Wil u uw regenwater hergebruiken, dan moet u hiervoor een speciale installatie laten plaatsen. Deze installatie bestaat natuurlijk uit een regenput om het regenwater in op te vangen. Deze regenput wordt aangesloten op een pomp, en bevat een filter, opdat de kwaliteit van het water op een acceptabel niveau blijft.

Indien de regenput goed werkt, dan zullen er tegen de wand van de put vele micro-organismen aangekleefd zitten, die de put proper houden. Samen met de filter zorgt dit voor een propere regenput en schoon water. Dit wil echter niet zeggen dat de regenput niet gereinigd moet worden. Zonder reiniging zal de kwaliteit van het water anders in rap tempo achteruit zal gaan.

Waarom een regenput reinigen?

Indien een regenput niet proper wordt gehouden of gereinigd, zal er na verloop van tijd een sliblaag ontstaan op de bodem van de put. Dit zal ervoor zorgen dat het water in de put minder helder wordt. Ook kan de regenput plotsklaps een vreemde geur krijgen.

In al deze gevallen is het belangrijk om de put na te laten kijken, om te achterhalen of het tijd is voor een flinke reinigingsbeurt.

Hoe vaak een regenput reinigen?

De frequentie waarmee een regenput gereinigd moet worden, hangt voornamelijk af van de filter in uw installatie. Heeft u een regenput met filter, dan hoeft u slechts 1 x om de 5 jaar de put te reinigen. Heeft u geen filter, dan moet u al gauw aan 1 x per jaar denken.


Het is dus raadzaam om een filter te installeren, om zowel veel tijd als kosten te besparen.

Ruim- en ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. reinigt uw regenput in regio Ganshoren

Heeft u een regenput in regio Ganshoren en wilt u deze door een vakman laten nakijken en reinigen? Neem dan snel contact met ons op. Wij plannen direct een afspraak met u in voor het reinigen en onderhouden van uw regenput, zodat u probleemloos van deze fantastische voorziening gebruik kunt blijven maken.