OntstoppingenGeurdetectieseptische putvijver & zwembadrioleringCamera inspectieHersteldienst

Septische put leegmaken in Gentbrugge

Woont u in Gentbrugge en bent u op zoek naar een ontstoppingsdienst voor het legen van uw septische put? Contacteer nu ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen,7 dagen op 7, 24 uur op 24!

Wanneer u aangesloten bent op het rioleringsstelsel hoeft u zich in principe nooit zorgen te maken over de afvoer van uw sanitaire voorzieningen. Natuurlijk kan er wel eens iets voorvallen zoals een verstopte afvoer, maar verder zijn de voorzieningen aanwezig voor een continue afvoer van het afvalwater.

In het geval uw voorzieningen echter aangesloten zijn op een septische put moet u er rekening mee houden dat deze put geregeld geledigd moet worden. Anders raakt deze immers vol, met alle nadelige gevolgen van dien. De normale werking van de septische put kan verder ook verstoord worden, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen en toiletverfrissers, waardoor een snellere lediging nodig is.

Wenst u meer informatie over het leegmaken van een septische put in Gentbrugge ? Bij DVI Ontstoppingen beschikken wij over jarenlange ervaring op het gebied van (het ledigen) van beerputten en septische putten.​We helpen u graag uit de nood.

Septische put: werking

Een septische put zuivert afvalwater dat via de sanitaire voorzieningen passeert. In tegenstelling tot een beerput die enkel als opslagruimte dient, bevat een septische put bepaalde bacteriën die op natuurlijke wijze voor de afbraak van het slib in het afvalwater zorgen. Hierdoor hoeft een septische put veel minder vaak geledigd te worden dan een beerput. Een gezin met kinderen kan zo ongeveer vijf jaar zonder ruiming van de put vooruit.

Niettemin is het zeker van belang, dat u deze termijn in de gaten houdt. Wanneer u merkt dat uw toilet minder goed door begint te trekken, dan kunt u er vanuit gaan dat het weer tijd is om de put te laten ledigen.Indien u dit niet doet, bestaat de kans op verstopping alsook overbelasting van de put. Gezien de inhoud ervan, is het raadzaam hier dus op tijd actie in te ondernemen!

Oorzaken verstopping septische put in Gentbrugge

Naast een reguliere periodieke lediging, kan het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen, toiletverfrissers en wc-papier de bacteriële werking in de septische put verstoren. De bacteriën kunnen door de chemicaliën in genoemde middelen hun werk niet goed meer doen, waardoor er zich een harde laag bovenaan de put zal vormen die de afvoer verstopt.

Ook de mate van gebruik van een septische put speelt een rol bij de werking. Indien de septische put niet vaak wordt gebruik, kan het aantal bacteriën afnemen. Dit is met name het geval bij vakantiehuisjes en woningen die gedurende een lange periode leeg staan.


Aanvullen van bacteriën in septische put

Het aanwezige afvalwater in de septische put moet kleurloos zijn, of enkel een zeer lichtbruine tint te hebben. Daarnaast dient het geurloos te zijn. Is dit niet het geval, dan dient u de werking van de bacteriën te controleren en indien nodig de bacteriën aan te vullen. Bij diverse doe-het-zelf zaken kan u een middel kopen, veelal in poedervorm, dat deze bacteriën bevat. U kunt dit poeder via uw toilet in de afvoer deponeren, waarna het in de septische put z’n werk zal doen.


Septische put leegmaken of ledigen in Gentbrugge

Bent u daarentegen niet geheel zeker van uw zaak, of wilt u liever in het geheel geen risico nemen, dan is het verstandig een professioneel ruimingsbedrijf in te schakelen. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen heeft dit karwei al vele malen uitgevoerd, ook in Gentbrugge en helpt u hier graag mee verder. Neem gerust contact met ons op en wij voorzien u van gedegen advies en professionele hulp op dit gebied.