OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Verstopte douche afvoer in regio Etikhove ?

Verstoppingen kunnen in alle vormen en maten voorkomen, maar een verstopt doucheputje is wellicht wel één van de meest vervelende. Zeker wanneer u er pas achter komt op het moment dat u ’s ochtends opstaat om naar uw werk in te gaan. U doet de kraan open, gaat onder de douche staan en tot uw verbazing loopt het water niet weg… Help!

Een spijtig scenario dat vele oorzaken kan hebben. Helaas is de kans dat u het tijdig oplost vrij klein, dus u zal waarschijnlijk naar het werk moeten bellen dat u een beetje later zal zijn. Hoeveel later is natuurlijk afhankelijk van het probleem. Wilt u pertinent tijd besparen, bel dan meteen naar Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. op 0497/52 5 025. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen op 7, bereikbaar in regio Etikhove en helpen u zo snel mogelijk.

Wil u echter eerst zelf het probleem proberen op te lossen, dan kunt u trachten eerst het probleem zelf te verhelpen met onderstaande tips.


Handmatig ontstoppen van de afvoer van uw douche

De kans dat de verstopping niet al te diep zit, is vrij groot. Een doucheputje heeft best veel te verduren. Denk aan haren, klittend vuil, zeepresten en doucheproducten. Vaak stapelen deze zich met de tijd op en vormen een oppervlakkige verstopping. Laat eerst het water helemaal weglopen, en probeer vervolgens om het doucheputje los te maken. Dit gaat veelal prima met een schroevendraaier. Wanneer u dit heeft gedaan, kunt u beter zien of de oorzaak van de verstopping zichtbaar is. Ziet u direct de boosdoener? Dan kan u deze met uw handen en een paar handschoenen verwijderen, of met behulp van een langwerpig voorwerp zoals een uit elkaar gehaalde kleerhanger.

Ziet u echter niet direct de oorzaak van de verstopping, of is het niet mogelijk uw afvoer los te maken? Dan kunt u pogen de verstopping los te maken door middel van een handmatige ontstopper. Zorg er dan eerst voor dat de buitenkant van de afvoer een beetje nat is om zo voldoende zuigkracht te kunnen creëren. Druk vervolgens de ontstopper in, om deze langzaam naar u toe te trekken. Herhaal dit proces een aantal keer en spoel na met water om na te gaan of het water nu wel wegstroomt.

Gebruik maken van een ontstoppingsmiddel

Wanneer bovenstaande opties de verstopping niet oplossen, kunt u overgaan tot het gebruiken van een middel om de verstopping aan te pakken. Laat eerst al het water wegspoelen (hoe langzaam het ook gaat). Vervolgens giet u ongeveer een half kopje zuiveringszout in de afvoer. Hierna giet u een half kopje gedestilleerde witte azijn in de afvoer van de douche, waarna u de afvoer kort afsluit met een afvoerplug. Laat dit mengsel ongeveer een half uur inwerken en spoel na met een liter heet (maar niet kokend) water.

Lost ook dit het probleem niet op? Dan kunt u als laatste redmiddel nog een chemisch ontstoppingsmiddel gebruiken. Koop hiervoor wel een middel dat geschikt is voor de douche afvoer. Deze zijn vrij verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen in regio Etikhove . Lees echter goed de gebruiksaanwijzing, omdat deze middeltjes bijtend kunnen zijn!

Doe een beroep op een ontstoppingsexpert

Wanneer geen enkele van bovenstaande opties werkt, is het verstandig een expert in te schakelen. De kans is groot dat de verstopping groter is dan u denkt. Bovendien kan de oorzaak ook dieper liggen. Wij raden u ten zeerste af zelf verder te werk te gaan, omdat u daardoor uw leidingen ernstig zou kunnen beschadigen.

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. is een ervaren firma met kennis van alle mogelijke denkbare soorten verstoppingen. Komt u er zelf niet aan uit, dan kunt u ons 24/7 contacteren. Wij zijn in regio Etikhove steeds snel ter plaatse, en helpen u in geen tijd van die vervelende verstopping verlost!