OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Last van verstopte keukenafvoer? Wij ontstoppen uw keukenleiding in Hemelveerdegem

Verstoppingen zijn een vervelend maar helaas alledaags probleem. Vooral in de keuken is het risico op een verstopping groot, omdat er veelvuldig etensresten achterblijven van de vaat die wordt afgewassen en zo mee in de afvoer worden gespoeld. Na verloop van tijd kunnen vele kleine restjes zich opstapelen tot een groter geheel waardoor het water niet afdoende of helemaal niet meer weg kan stromen. Is uw keukenafvoer verstopt? Dan kan u gelukkig een aantal zaken ondernemen om de afvoer te ontstoppen.

Uiteraard kunt u ons direct bellen. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. is 24 uur per dag bereikbaar en komt u graag helpen met uw verstoppingsprobleem meteen op te lossen. Dankzij deze 24-uurs service kan DVI Ontstoppingen u dag en nacht bijstaan. Vooral voor horecaondernemingen in Hemelveerdegem is dit een handige bijkomstigheid.

Denkt u echter dat de verstopping vrij oppervlakkig is? Dan zijn er een paar handelingen die u eerst zelf kunt uitproberen om de verstopte keukenafvoer te ontstoppen. Schakel bij twijfel echter altijd een expert in, om verdere schade aan uw afvoer en leidingen te voorkomen.

Verstopte keukenafvoer: doe-het-zelf tips

en gootsteen beschikt over een sifon onder de afvoer. Deze sifon, ook wel zwanenhals of waterslot genoemd, dient als natuurlijk afsluitmiddel om nare geuren te voorkomen; Er wordt immers altijd water in vastgehouden, dat nare geurtjes tegenhoudt. Etensresten en vuil durven echter ook in de sifon blijven hangen. Om te achterhalen of dit inderdaad de oorzaak van de verstopping kan zijn, kunt u de sifon losmaken en het aanwezige vuil verwijderen. Opgelet: er zit water in de sifon, dus plaats er het liefst een bakje onder, zodat uw gootsteenkast niet volstroomt.

Blijkt de sifon vrij van restjes, dan kunt u het zeefje in de gootsteen verwijderen om te zien of het probleem zich daar misschien bevindt.

Heeft u ook hierbij geen succes, dan kunt u nog manueel proberen of u vastzittende resten of blokkades in de leiding voelt zitten. Dit kan met behulp van een lang voorwerp zoals bijvoorbeeld een spies of een metalen kleerhanger. Stuit u op weerstand, probeer dan om het object voorzichtig los te wrikken. Pas wel op dat u de obstructie net niet vaster duwt.Verstopte keukenafvoer ontstoppen met ontstopper

Zorgen alle bovenstaande handelingen niet voor de oplossing, dan kan u als volgende stap proberen om de verstopping weg te werken met een rubberen ontstopper. Plaats deze op de afvoer. Druk vervolgens de ontstopper een aantal keer in waarna u hem telkens zachtjes weer omhoog trekt. Door de gecreëerde zuigkracht worden overgebleven afvalresten losgemaakt die vervolgens weggespoeld kunnen worden.

Biedt ook dit geen soelaas, maak dan een natuurlijk ontstoppingsmiddel van azijn, soda en heet water. Giet dit mengsel in de afvoer en laat het een halfuur tot een uurtje rusten. Spoel vervolgens weer met heet water.

Geeft ook deze methode geen doeltreffende resultaten, dan kunt u nog opteren voor een chemisch ontstoppingsmiddel. Deze zijn vrij te verkrijgen bij diverse supermarkten en drogisterijen. Lees echter wel het etiket om er zeker van te zijn dat het specifieke middel geschikt is voor het soort afvoer. Sommige middelen kunnen enorm bijtend zijn en uw afvoer en leidingen beschadigen.

Professionele ontstoppingsdienst in Hemelveerdegem

In het geval dat u alle bovengenoemde methoden heeft uitgeprobeerd, zonder positief resultaat, is het moment aangebroken om een vakman in te schakelen. De kans is namelijk vrij groot dat de verstopping dieper is gelegen, en het ontstoppen hiervan laat u best over aan een vakman met ervaring. Het risico bestaat immers dat u uw leidingen en keukenafvoer beschadigt, of een lekkage en waterschade veroorzaakt.

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen is u graag van dienst. Kampt u met een verstopping in uw keukenafvoer? Of hebt u andere probleem met uw leidingen? Neem dan contact met ons op. Wij komen spoedig bij u langs in Hemelveerdegem om de situatie te beoordelen en op de juiste wijze te verhelpen.