OntstoppingenGeurdetectieseptische putvijver & zwembadrioleringCamera inspectieHersteldienst

Verstopte riolering ontstoppen in Maarkedal

Heeft u last van een verstopping in huis? Dit kan vele oorzaken hebben. Vaak is de verstopping lokaal van aard en zijn er diverse methoden om deze eerst zelf te proberen ontstoppen. Hier leest u bijvoorbeeld in 4 tips hoe u zelf een verstopping kan proberen ontstoppen.

Lukt het niet om het verstoppingsprobleem op te lossen en heeft u het gevoel dat de verstopping een dieper liggende oorzaak heeft? Dan is het mogelijk dat de verstopping zich dieper in de leidingen of riolering bevindt. Ook in dit geval kunt u opnieuw zelf eerst onderzoek doen om de oorzaak te achterhalen.


Ruikt u een rioollucht in huis?

Woont u in Maarkedal en ondervindt u hinder van een vervelende geur in huis? Ga in eerste instantie dan eerst even naar buiten. Is de geur ook buiten merkbaar? Klinkt misschien als een vreemde handeling, maar misschien zijn er toevallig in uw buurt rioleringswerken aan de gang. U kunt ook een kijkje nemen op de website van de stad/gemeente Maarkedal . Daar staan alle geplande rioleringswerkzaamheden op vermeld.

Blijkt het vervelende luchtje enkel in huis waarneembaar te zijn, dan kan dit wijzen op een verstopte riolering of een ander rioolprobleem. De oorzaak van het probleem kan zich op meerdere plekken bevinden. U kunt uw gehele woning doorlopen om te achterhalen of de geur op bepaalde plekken sterker is. Merkt u bijvoorbeeld bij een wand een penetrante geur op, dan kan de leiding achter die wand mogelijk verstopt zijn. Ruikt u echter in geen enkele plaats een sterkere geur op buiten een algemene rioollucht in uw woning, dan is de kans groot dat de verstopping zich in de leidingen onder uw woning of zelfs de riolering van Maarkedal bevindt.

Professionele hulp bij een verstopte riolering in Maarkedal

Bij een verstopping die dieper gelegen is, luidt ons advies om altijd externe professionele hulp in te schakelen. Het kunnen namelijk de leidingen zijn die aangesloten zijn op het riool die de problemen veroorzaken. De precieze oorzaken kunnen divers zijn. Zo kunnen haarscheurtjes de boosdoeners zijn, waardoor het water niet genoeg stuwkracht heeft om goed te stromen. Maar ook verbindingen tussen leidingen kunnen met de tijd aangetast zijn, waardoor er iets is blijven hangen. Dit soort problemen kan alleen door iemand met verstand van zaken worden opgespoord en verholpen.

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. beschikt over ruim 25 jaar ervaring op het gebied van verstoppingen, ontstoppingen en rioleringswerken. Wij kunnen met behulp van diverse methodieken de oorzaak van de verstopping achterhalen en deze snel en adequaat verhelpen. Het opsporen van de verstopping kan door middel van een geurdetectiemachine of een kleine camera die door uw leidingen wordt begeleid. Vervolgens wordt de verstopping verwijderd door middel van een geschikte wijze van ontstopping, zoals bijvoorbeeld het ontluchten en schoonboren van leidingen, het leegzuigen van de afvoer en leidingen, en het reinigen onder hoge waterdruk van de leidingen. De keuze voor de juiste methode is uiteraard volledig afhankelijk van uw specifieke situatie. Indien de verstopping zich in het gedeelte van het riool bevindt dat door gemeente Maarkedal wordt beheerd, dan zullen wij u uiteraard helpen met de doorverwijzing.

Uw verstopte riolering in Maarkedal snel ontstopt

Bel en neem nu contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0497/52 50 25. Wij komen steeds zo snel als mogelijk bij u langs om uw verstopte riolering te ontstoppen en voorgoed komaf te maken met die vervelende rioolgeur in huis.