OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

WC in Denderhoutem verstopt? Tips om je toilet te ontstoppen

Een verstopte leiding of afvoer is bijzonder onpraktisch en komt nooit gelegen, maar een verstopt toilet behoort ongetwijfeld tot de meest vervelende verstoppingen. Bovendien is het een behoorlijk vies klusje dat logischerwijs zo snel mogelijk moet gebeuren, of het nu om een verstopte wc thuis of in een bedrijfspand gaat. Zodra het toilet niet werkt, kom je er immers pas écht achter hoe vaak er gebruik van gemaakt wordt.

Een verstopping kan allerlei oorzaken hebben, en sommige zijn iets makkelijker te verhelpen dan andere. Je kan in eerste instantie zelf kijken alvorens op een externe firma beroep te doen, want soms kan de oplossing vrij simpel zijn. In wat volgt geven we je enkele tips en tricks.

Laat je de klus echter liever meteen door professionals uitvoeren, dan kan je beroep doen op de expertise van ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. Ook in Denderhoutem komen wij langs om alle verstoppingen grondig aan te pakken.


1. Handmatig ontstoppen

Het komt dikwijls voor dat de oorzaak van de verstopping zich nog in de toiletpot bevindt. Het zal je verbazen wat er allemaal in kan blijven hangen. Veel objecten zijn immers ongeschikt om door te spoelen. Denk maar aan sanitaire doekjes, maandverbanden, of simpelweg een teveel aan toiletpapier. Misschien kan je de oorzaak van de verstopping zien zitten? Trek dan een paar rubberen handschoenen en probeer zo de prop manueel te verwijderen. Dit is geen plezant werkje, maar het is in dit geval wel erg doeltreffend.

2. Ontstoppen met ontstopper

Lukt het niet met de handschoenen, dan kan je een ontstopper inzetten. Plaats de ontstopper hiervoor in het water van de hals van het toilet (en niet erboven). Is er niet voldoende water, giet er dan een beetje extra bij. Trek vervolgens zachtjes aan de ontstopper om zuigkracht te creëren. Druk daarna de ontstopper in, maar niet te hard, want anders kan de verstopping verder weggeduwd worden waardoor het juist moeilijker wordt om haar te verwijderen. Herhaal deze actie een aantal keer, totdat je denkt dat de verstopping is weggespoeld.

3. Ontstoppen met tang

Helpt ook de ontstopper niet, dan kan je proberen om de verstopping te lokaliseren door middel van een tang of losgetrokken kleerhanger. Het is ietwat ingewikkeld om de volledige verstopping op deze wijze weg te werken, maar misschien kan je zo wel het object zelf een beetje loswrikken. Daarna kan je alsnog proberen om het vastzittende deel te verwijderen op één van bovenvermelde manieren.


4. Gebruik van een ontstoppingsmiddel

Werken bovenstaande tips niet, dan kan je overwegen om een ontstoppingsmiddel te gebruiken. De meest veilige methode is een emmer heet water met wat afwasmiddel. Probeer de emmer tijdens het gieten zo hoog mogelijk te houden, omdat het water dan krachtiger door de toiletpot zal stromen. Opgelet: is het toilet reeds vol met water, dan kan je deze optie beter niet toepassen, omdat er dan veel kans is dat alles overloopt. Je kan dan gebruik maken van een ontstoppingsmiddel. Hoewel deze op zich doeltreffend kunnen zijn, zijn ze behoorlijk chemisch van aard en bijgevolg niet goed voor het milieu. Ga ook goed na of het middel wel geschikt is voor het toilet om schade aan je toilet, septische put en/of leidingen te voorkomen!

Inschakelen van een WC ontstopper in Denderhoutem


Heb je alles uitgeprobeerd en is er en nog steeds geen resultaat? Schakel dan een externe partij in, want de kans is groot dat de verstopping dieper zit, bijvoorbeeld in de leidingen, maar mogelijkerwijs ook in de riolering onder je woning of bedrijfspand. In dat geval kan je schade aanrichten door zelf te werk te gaan. Bovendien is de gemeente Denderhoutem verantwoordelijk voor het rioleringssysteem dat zich buiten jouw perceel bevindt.

Ontstoppingswerken DVI Ontstoppingen. kan je hierbij van dienst zijn. Wij beschikken over een jarenlange ervaring en ruime expertise en garanderen dat je snel en doeltreffend geholpen wordt. Ook buiten de kantooruren komen we in Denderhoutem langs!