OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Boomwortels in leiding uitfrezen? Hoe dit doen?

Zijn uw leidingen verstopt door ingegroeide boomwortels? Dit is geen klus die u zomaar zelf kan aanpakken. Het verwijderen van boomwortels uit de leidingen is veelal een gecompliceerd en lastig karwei waarbij professionele apparatuur en gereedschap komt kijken om dit op een vakkundige manier op te lossen. In dit artikel leggen wij u uit hoe we tewerk gaan.

Verstopping door boomwortels in de leidingen

Wanneer er bijvoorbeeld reeds sprake is van rioolbreuk of kleine beschadigingen aan de riolering, dan kunnen boomwortels de buizen binnendringen en voor verstoppingen zorgen. Wanneer boomwortels eenmaal in de leidingen terecht zijn gekomen, dan bestaat de kans dat de leidingen nog erger beschadigd raken door de druk van de groeiende wortels.

De enige optie die u dan in feite heeft, is het uitfrezen van boomwortels. Dit gebeurt met behulp van een speciale (stronken-)frees, die snel en effectief boomwortels tot een bepaalde diepte kan verwijderen.

Hoe kunt u boomwortels verwijderen met een frees?

U kunt last hebben van boomwortels door een boom die gewoon nog groeit, maar ook wanneer een boom gekapt is maar de stronk nog staat. Door de van nature ingewikkelde constructie van boomwortels is het vaak erg lastig om deze goed te kunnen verwijderen, daarom gebeurt dit in vrijwel alle gevallen met behulp van een zogenaamde stronkenfrees.

Een stronkenfrees is een machinale frees, die zowel de wortels als het overgebleven deel van een stam kan verwijderen. Bij een boom die nog in leven is, kunt u natuurlijk er voor kiezen enkel de wortel te verwijderen die in uw leidingen terecht is gekomen. Over het algemeen kunnen wortels op deze manier snel en secuur worden verwijderd, omdat er tevens verschillende maten frezen bestaan. Daarna kunnen de overgebleven resten boomwortel ook uit de leidingen worden getrokken.

Hoe weet u waar de boomwortels in uw leidingen groeien?

Om de daadwerkelijke plaats van de verstopping te achterhalen, maken wij gebruik van diverse handige technieken en middelen zoals camera-inspectie, geurdetectie en rookdetectie. Zo kunnen wij exact de plek opsporen waar mogelijkerwijs een boomwortel in uw leiding is gegroeid, waarna wij met behulp van een frees deze netjes kunnen verwijderen.

Heeft u het idee dat u last heeft van een verstopping door een ingegroeide boomwortel? Of is er allicht iets anders aan de hand? Contacteer ons of bel ons vrijblijvend op via 0497/525.025 en ons deskundige team helpt u direct verder.