OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Camera inspectie van uw riolering en leidingen

Heeft u te maken met een verstopping? Dit kan een verstopte afvoer zijn, bijvoorbeeld van de gootsteen of douche. Maar ook uw toilet kan op een gegeven moment verstopt raken. Soms kunnen zulke verstoppingen oppervlakkig zijn en daardoor gemakkelijk zelf op te lossen. In dit artikel leest u verschillende tips & tricks om zelf een verstopping te ontstoppen. 

Lukt het niet om zelf de verstopping te ontstoppen? Of is de verstopping een periodiek terugkerend fenomeen? Dan kan er meer aan de hand zijn. De verstopping kan dieper gelegen zijn, in uw leidingen of zelfs in de riolering onder uw woning. Ook kan er iets aan de hand zijn met de leidingen zelf, waardoor de afvoer niet goed meer werkt. In zulke situaties kunt u het beste altijd een firma inschakelen die ruime expertise heeft in ontstoppingen. Anders riskeert u nog meer schade toe te brengen aan uw leidingen.

Camera inspectie bij ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen 

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen kan u op verschillende manieren helpen bij het ontstoppen van verstopte leidingen. Wij hanteren daartoe onder andere camera inspectie, een zeer efficiënte methode die snel en effectief de oorzaak van de verstopping lokaliseert. Deze methode is zeer veilig, omdat er geen enkel risico bestaat op het beschadigen van leidingen en rioleringsbuizen.

Met een zeer kleine camera zoeken wij naar het probleem. Deze camera past in elke denkbare ruimte, hoe nauw deze ook is. Wij zijn hierdoor in staat om een veelvoud van problemen aan uw leidingen op te sporen, dus niet alleen verstoppingen. Denk bijvoorbeeld ook aan:

- Rioolbreuk waardoor lekkages ontstaan, die tevens vochtproblemen in uw woning kunnen veroorzaken
- Bepaalde constructiefouten in uw leidingen en rioleringssysteem
- Verzakkingen van de grond of het cement in uw fundering waardoor leidingen niet goed meer lopen
- Beschadigingen aan uw riolering door wortels van bomen

Zoals u kunt zien, is een verstopte afvoer, leiding of toilet niet altijd het gevolg van een daadwerkelijke verstopping. Soms kan het probleem veel meer gecompliceerd van aard zijn. Daarom verdient het altijd aanbeveling iemand naar het probleem te laten kijken die kennis van zaken heeft. Door middel van camera inspectie kunnen wij u vrijwel direct vertellen wat de precieze oorzaak van uw verstopping is.

Is camera inspectie ook voor u een geschikte methode?

Het achterhalen van de oorzaak van een verstopping is maatwerk. Camera inspectie kan altijd en overal worden toegepast. De minuscule camera past immers in elke denkbare leiding en riolering, waardoor wij met deze methode elke verstopping binnen een mum van tijd kunnen inspecteren. Na het achterhalen van de oorzaak van de verstopping, voorzien wij u van duidelijk en concreet advies betreffende de te nemen vervolgstappen.

De aanpak die wij hanteren om u ook van het probleem af te helpen verschilt natuurlijk per klant, aangezien de oorzaak van een verstopping telkens anders is.

Heeft u hinder van een (structurele) verstopping en wilt u graag weten wat er nu precies aan de hand is? Bel ons dan direct. Wij komen zo snel als mogelijk bij u langs om uw afvoeren en leidingen te controleren en weer perfect werkend te krijgen!