OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Camera-inspectie bij verstopping leidingen of afvoer

Heeft u last van een verstopping ergens in huis? Dit kan ontzettend vervelend zijn. Zo kan bijvoorbeeld uw toilet verstopt zijn, waardoor u niet meer goed kunt doorspoelen. Of u kunt hinder ondervinden door een verstopping van een afvoer in uw keuken of badkamer.

Elke verstopping vormt een beperking voor uw dagelijkse bezigheden, naast de eventuele andere nadelige gevolgen die een verstopping voor uw leidingen en riolering kan hebben. Het is in ieder geval belangrijk om altijd zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de aard van de verstopping.

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen biedt hiertoe een uiterst efficiënt middel: camera-inspectie. Camera-inspectie maakt het opsporen van een mogelijke verstopping mogelijk op een niet-invasieve manier, die vrijwel onmiddellijk resultaat geeft. Zo kunnen wij u meteen vertellen waar de verstopping precies zit en hoe u deze zo snel en best mogelijk verwijderd kan worden.

Wat is camera-inspectie?

Camera-inspectie is precies hetgeen de benaming al aangeeft. Met behulp van een kleine camera inspecteren wij - in geval van verstopping - (de inhoud van) uw leidingen en rioolbuizen, om na te gaan waar de verstopping precies zit. Het is hierbij niet nodig om de buizen bloot te leggen of stukken muur en plafonds open te breken. U kan het wat vergelijken met een kijkoperatie, waarbij een chirurgische ingreep gebeurt aan de hand van een klein cameraatje, zonder dat er delen van het lichaam opengelegd moeten worden.

Wat zijn de voordelen van camera-inspectie?

Leidingen en rioolbuizen in huis zijn doorgaans niet bijzonder groot. Het was tot voor kort daarom moeilijk om de precieze plek van een (plaatselijke) verstopping snel te kunnen vinden. Om de plek van de verstopping te kunnen bereiken, was het bovendien vaak nog eens nodig om hele delen van uw woning open te breken. Dankzij camera-inspectie is dat voorgoed verleden tijd!

Zelfs leidingen en buizen met een kleinere diameter kunnen met behulp van ons up-to-date camerasysteem snel en vakkundig onderzocht worden. Zo kunnen wij op zoek gaan naar specifieke problemen. Dit bespaart niet alleen veel praktische ellende, maar ook enorme hoeveelheden geld, omdat er niet meteen grote werken nodig zijn. Ook vinden wij op deze manier de verstopping vele keren sneller dan voorheen.

Hoe werkt camera-inspectie?

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen werkt met kleurencamera’s die de leidingen inwendig inspecteren en mogelijke verstoppingen direct in beeld brengen. Zelfs in delen waar de riolering slecht te bereiken is, zijn we in staat om verstoppingen op te sporen. Nadat we de oorzaak van de verstopping hebben opgespoord, kunnen wij u van grondig advies voorzien omtrent de noodzakelijke behandeling van het verstoppingsprobleem.

Hoeveel kost camera-inspectie?

Helaas kunnen we geen eenduidige prijs geven voor het uitvoeren van een camera-inspectie. Dit is onder meer afhankelijk van de plaats van de verstopping en de aard ervan. In sommige gevallen zullen we na een paar minuten immers al klaar zijn, maar bij dieper gelegen problemen kan het zoeken naar de verstopping meer tijd in beslag nemen.

Hebben uw leidingen of afvoer te kampen met een verstopping, maar weet u niet precies waar deze zit? Bent u er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat camera-inspectie mogelijk soelaas kan brengen? Wilt u de exacte kosten weten van een camera-inspectie? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies waarin we meteen een schatting kunnen maken van de kosten die voor u kunnen gelden.