OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Hoe veilig is het gebruik van een ontstoppingsmiddel?

Een verstopte afvoer: iedereen heeft wel eens te maken gehad met dit probleem. U kunt op veel plekken in huis te maken krijgen met verstoppingen, zoals de keuken, badkamer maar ook de wasruimte. Elke ruimte en elke afvoer heeft voorts weer bepaalde kenmerken, die kunnen leiden tot een verstopping.

In de keuken wordt bijvoorbeeld veel met etensresten gewerkt, die op termijn kunnen zorgen voor het dichtslibben van de afvoer.

Ook het toilet is gevoelig voor verstoppingen, doordat bepaalde objecten vast kunnen komen te zitten.

In de douche zorgen voornamelijk haren voor problemen, wanneer deze niet regelmatig worden verwijderd. In al deze gevallen kunt u trachten de boel te ontstoppen met een ontstoppingsmiddel. Het is echter verstandig hierbij voorzichtig te werk te gaan. In dit artikel leggen wij uit waarom!

Hoe ontstaan verstoppingen?

Verstoppingen ontstaan in veruit de meeste gevallen door vreemde objecten, die niet in een afvoer of leiding thuishoren. Het kan om van alles gaan, zoals de eerder besproken etensresten en haren. Maar ook zaken die per ongeluk in de afvoer terecht zijn gekomen zoals verpakkingsmaterialen, of objecten die u door het toilet heeft gespoeld die hier niet voor bedoeld zijn, bijvoorbeeld vochtige doekjes.

Sommige grote objecten zullen direct leiden tot een verstopping, andere zaken stapelen zich gedurende een tijd op, totdat het water er niet meer langs kan vloeien. Vooral in de keuken zien wij vaak terug dat de afvoer is dichtgeslibd. Soms kunnen de verstoppingen ook dieper zijn, waardoor u er zelf niet bij kunt.

Wat kunt u zelf doen bij een verstopping?

Heeft u last van een verstopte afvoer of toilet? Dan kunt u allereerst proberen de verstopping handmatig te verwijderen. U kunt hiervoor simpelweg een paar handschoenen aantrekken en nagaan, of u ergens een vastzittend object kunt voelen. Ook kunt u een kleerhanger of kapstok uit elkaar halen en zachtjes in de afvoer steken, totdat u mogelijkerwijs iets raakt dat daar niet thuishoort. Vervolgens kunt u proberen dit los te wrikken.

Een andere manier is met behulp van een handmatige ontstopper. U kunt dit handige hulpmiddel gewoon op de afvoer of in het toilet plaatsen, zorg ervoor dat er een klein laagje water staat zodat u vacuüm kunt zuigen. Druk vervolgens de ontstopper zachtjes naar beneden en trek daarna weer omhoog. Herhaal dit proces een aantal malen, totdat de afvoer weer in beweging komt.

Werkt handmatig ontstoppen niet? Dan kunt u een ontstoppingsmiddel proberen

In de winkel kunt u vele soorten ontstoppingsmiddelen terugvinden, die u in de afvoer kunt gieten om zo een verstopping op te lossen. Let wel altijd goed op, dat u het juiste middel voor de juiste materialen kiest. Heeft u een kunststof afvoer, dan zijn sommige middelen te bijtend. Indien u dergelijke ontstoppingsmiddelen in uw afvoer giet, riskeert u dat uw leidingen beschadigd zullen raken. Lees dus altijd goed het etiket en volg precies de instructies op!

Neemt u liever geen risico?

Bel dan meteen met DVI Ontstoppingen. Wij kunnen elke denkbare verstopping in een mum van tijd voor u ontstoppen. Veilig, effectief en snel. Zonder enig risico op beschadigingen, waardoor u niet bang hoeft te zijn voor eventueel gevaarlijke middelen. Daarna kunt u gewoon weer gebruik maken van alle sanitaire voorzieningen in huis. (zonder breek of kapwerk !)
Wilt u snel en veilig uw verstopte afvoerleiding ontstoppen? Bel ons vandaag nog en wij plannen meteen een afspraak in! Wij zijn 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar.