OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Geurhinder douche: hoe opsporen en verhelpen?

Het komt waarschijnlijk wel eens voor dat u vreemde luchtjes in uw huis kunt waarnemen. Dit kan te wijten zijn aan allerhande omstandigheden, waarvan sommige zich buitenshuis kunnen bevinden, bijvoorbeeld door het bemesten van akkers in de lente, of het overstromen van putten tijdens hevige regenval. Soms ligt de oorzaak echter ook binnenshuis, in uw leidingen. In dat geval is het raadzaam om nader onderzoek te doen.

Geurhinder douche

De meeste mensen beginnen hun (werk)dag met een heerlijke frisse douche. U bent net opgestaan, nog half slaperig draait u de kraan open om vervolgens onder het zalige warme water even goed wakker te worden. Dit gevoel van ontspanning wordt echter aanzienlijk onderdrukt indien u ineens een onwelriekende geur bemerkt tijdens het douchen. Het laatste waar u op zit te wachten: een rioollucht tijdens uw douchemoment! De oorzaak van deze onaangename geur kan meerdere vormen aannemen. In de meeste gevallen gaat het om een lekkage dan wel een verstopping in de leidingen. Deze kan zich op verschillende plaatsen bevinden, sommige goed bereikbaar, andere iets of heel wat minder.

Geurhinder douche: oorzaken

Uiteraard kan u eerst zelf aan de slag om te achterhalen waar het vervelende luchtje vandaan komt. U kunt uw huis even doorlopen en kijken of u de geur elders ook kunt waarnemen, bijvoorbeeld in uw keuken, toilet of andere ruimte waar zich tevens verbindingen met leidingen dan wel rioleringsbuizen bevinden. Is het overal waarneembaar, dan kan het zijn dat het een algemeen rioleringsprobleem betreft. U kunt in een dergelijk geval uw gemeente contacteren, om te vragen of men wellicht bezig is met werkzaamheden. Is dit het geval, dan is de kans groot dat de geurhinder verdwijnt wanneer de werkzaamheden zijn afgerond.

Bevindt de geur zich daarentegen enkel in de douche of is er geen sprake van werkzaamheden, dan kan de oorzaak meer lokaal van aard zijn. Is de douche ook verstopt, naast de geurhinder? Dan hebt u mogelijk te maken met een oppervlakkige verstopping. U kunt trachten deze eerst zelf op te lossen. 

Is de oorzaak van de geurhinder niet direct te achterhalen?

Kunt u niet direct een oorzaak vinden? In deze gevallen raden wij aan om een specialist in te schakelen. Indien de douche namelijk niet overduidelijk verstopt is, heeft het probleem doorgaans een dieper liggende oorzaak. Wij raden ten zeerste af om dan zelf aan de slag te gaan, omdat u hierdoor leidingen zou kunnen beschadigen. Indien u ervoor kiest om een ervaren firma in te huren, wordt de oorzaak veel sneller en op een veilige manier achterhaald.

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen gebruikt hiervoor een speciale en volkomen veilige geurdetectiemachine, die niet-schadelijke rook in uw leidingen en rioleringsstelsel blaast. De oorzaak van de geurhinder bevindt zich op de plaats waar rook tevoorschijn komt. Zelfs de meest kleine lekkages en haarscheurtjes worden op deze wijze snel en doeltreffend gevonden. Aan de hand van deze geurdetectie kunnen we het probleem identificeren en u een passende oplossing of herstelling op maat voorstellen.

Komt er een onaangename geur uit uw doucheputje en ziet u niet meteen de oorzaak? Neem dan nu contact met ons op. Wij komen snel bij u langs om de geurhinder op te lossen.