OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Hoe de afloop van uw bad ontstoppen?

Heeft u onlangs opgemerkt dat het water na uw bad niet meer goed doorloopt? Dan is de kans groot dat de afvoer van uw bad verstopt zit. Verstoppingen kunnen om vele redenen ineens voorkomen, meestal omdat er vaak meer dan alleen water door de afvoer wordt weggespoeld.

In het geval van uw bad stromen er op dagelijkse basis een hoop resten door de afloop. Restjes badschuim, zeep en shampoo, maar ook haren. En het zijn vooral die haren die op termijn problemen kunnen geven, omdat haren de neiging samen te klitten. Naarmate hier tijd overheen gaat worden deze opeenhopingen steeds groter, tot het niveau waarop het water niet meer goed door de afloop kan worden afgevoerd. Wat kunt u in dat geval doen?

De verstopping in de afloop van uw bad handmatig te lijf gaan

Wilt u niet meteen een ontstoppingsfirma bellen maar eerst zelf proberen de boel te ontstoppen, dan kunt u een aantal zaken uitproberen. Allereerst kunt u de afloop van uw bad inspecteren op oppervlakkige verstoppingen, bijvoorbeeld aan elkaar vastzittende haren vlak onder het afvoerputje. U kunt hiertoe het putje losschroeven en kijken of u iets ziet. Is dit niet het geval, dan kunt u met een handmatige ontstopper proberen de verstopping los te maken. Zet de ontstopper recht op de afloop en laat wat water in de afloop stromen. Druk daarna de ontstopper in, waarna u deze langzaam weer omhoog laat komen. Herhaal dit een aantal keer, totdat u iets omhoog ziet komen.

Lukt ook deze methode niet, dan kunt u een rioolveer gebruiken. Dit is een langwerpig, dun voorwerp met een schuine kop, waarmee u tot redelijk diep in de leiding kunt gaan om daar de verstopping te vinden. Schuif de rioolveer in de afvoer en druk zover, totdat u een klein beetje weerstand voelt. Dit is de sifon, het deel van uw leiding dat een bocht maakt. Vaak is dit de plek waar restjes en vuil zich opstapelen. Trek daarna de rioolveer terug en herhaal dit enkele malen, tot er niks meer mee terug komt. Daarna kunt u de afvoer goed doorspoelen met water.

Een vloeibaar ontstoppingsmiddel gebruiken

Indien de hierboven beschreven opties geen oplossing bieden, dan kunt u nog opteren voor een vloeibaar middel. U kunt tegenwoordig in de winkel vele soorten ontstoppingsmiddelen kopen. Kijk goed op het etiket of het bewuste middel voor uw bad geschikt is. Sommige ontstoppingsmiddelen kunnen niet gebruikt worden in combinatie met gevoelige materialen. Gebruik het middel volgens de voorschriften op het etiket en spoel na met water.

Een (meer ecologisch) alternatief is zelf een ontstoppingsmiddel maken van zuiveringszout en schoonmaakazijn. Meng ongeveer 1 deel soda op 4 delen schoonmaakazijn. Giet vervolgens eerst heet water in uw afloop en daarna meteen uw zelfgemaakte ontstoppingsmiddel. Wacht ongeveer 15 minuten; Hierna kunt u naspoelen met water. Als het water wegloopt, is uw afvoer weer vrij.

Nog steeds een verstopte afloop van uw bad?

Bieden de oplossingen hierboven geen uitkomst, dan kunt u altijd een beroep doen op DVI Ontstoppingen Ruim- en ontstoppingswerken. Wij staan binnen de kortste tijd voor uw deur en ontstoppen snel uw verstopt bad.
Dankzij onze ruime expertise op het gebied van verstoppingen weten wij in een oogopslag welke methode in uw geval het beste is. Blijkt de verstopping dieper te liggen? Ook dan kunnen wij u een oplossing bieden, omdat wij tevens gespecialiseerd zijn in rioleringswerken. Bel ons meteen voor een afspraak en voor u het weet, is het verstoppingsprobleem opgelost.