OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Hoe toilet geur in huis vermijden en oplossen?

Van alle mogelijke gevallen van geurhinder is een vreemde toiletgeur misschien wel de minst aangename. Want zeg nou zelf, wie verblijft graag in een huis dat geplaagd wordt door een doordringende rioolgeur? Een huis dat last heeft van geurhinder is niet alleen onaangenaam om in te vertoeven, het geeft ook een algemeen idee dat het niet proper is, hoe hard en hoe veel er ook schoongemaakt wordt.

Wat zijn de mogelijke oorzakenvoor een vreemde toiletgeur in huis? En misschien nog belangrijker: hoe kan u de geurhinder oplossen?

Vele mensen grijpen initieel naar luchtverfrissers om de geur weg te moffelen. Of ze zetten hun ventilatiesysteem aan, in de hoop dat de vervelende geur zo vanzelf verdwijnt.
De geur wordt weliswaar tijdelijk gecamoufleerd, maar van een echte oplossing is uiteraard geen sprake. Het is erg belangrijk om de oorzaak van de nare geur te vinden. Alleen zo kan deze voorgoed verwijderd worden.

Oorzaken van toiletgeur in huisVaak wordt gedacht dat de toiletgeur wordt veroorzaakt door verstoppingen dan wel lekkages. Soms is dat inderdaad het geval, maar in vele gevallen is dit echter niet zo! Meestal is er namelijk sprake van een zogenaamd ontluchtingsprobleem.

Een ontluchtingsprobleem is te herkennen aan een lage waterstand in de toiletpot. De waterstand in uw wc werkt eigenlijk als een buffer tegen alle nare geurtjes die van onderaf (het riool) binnen zouden kunnen dringen. Een lage waterstand wordt onder andere veroorzaakt door onderdruk in de riolering. Deze onderdruk kan zowel in de riolering van uw huis ontstaan, als in het gehele rioleringsnetwerk. In beide gevallen wordt het water uit de buffer (de sifon) weggetrokken, waardoor de nare rioollucht niet meer tegenhoudt en deze uw woning of pand binnendringt.

Hoe toiletgeur verwijderen?Dit type geurprobleem kan gelukkig gemakkelijk verholpen worden, vooral als u het advies inroept van een expert die bijvoorbeeld een ontluchtingspijp kan plaatsen. Deze ontluchtingspijp zal direct alle vieze geurtjes via een buis naar buiten afvoeren.

Ook kunt u elk sanitair toestel laten voorzien van een geurafsluiter of sifon op de afvoer. Een sifon zorgt ervoor dat er altijd een beetje water in de toiletpot blijft staan waardoor vieze geurtjes worden geneutraliseerd. Daarnaast is een bezinkput, ontstoppingsput of vet- of slijkvanger niet meer nodig met een sifon. Dit kan aardig wat geld besparen, omdat de kans op verstoppingen tevens aanzienlijk wordt verminderd.


Andere oplossingen voor geurhinder toiletHoewel problemen met de ontluchting doorgaans de oorzaak zijn, kan een vervelend toiletgeurtje in bepaalde gevallen ook veroorzaakt worden door andere zaken. Dit kan een verstopping zijn, die u in sommige gevallen ook zelf kan oplossen.

Soms kan de verstopping echter niet zo gemakkelijk worden verwijderd. In dergelijke gevallen schakelt u het best een expert in. Dit geldt overigens al helemaal indien er sprake is van een lekkage. Wij raden ten zeerste af om dit zelf te proberen oplossen! Als u niet 100% zeker weet wat u precies moet doen, kunt u namelijk uw leidingen nog verder beschadigen, met alle gevolgen van dien. Hierbij kunt u onder meer denken aan een lekkage uit het riool, iets dat veel erger is dan een enkel een vervelende geur in huis.

In alle gevallen zijn wij van Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen u graag tot dienst. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van verstoppingen, rioolwerken en geur- en reukdetectie, kunnen wij u uitermate snel en doeltreffend van uw probleem afhelpen. U kunt via de contactpagina direct advies inwinnen, of bel snel naar 0497/525.025. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen op 7, voor u klaar!