OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Hoeveel kost een ruimdienst? Wat is de prijs?

Heeft u een ruimdienst nodig? Misschien omdat uw septische put vol zit, of voor het leegpompen van uw vijver? Ongetwijfeld zult u dan ook willen weten hoeveel het inschakelen van een ruimdienst kost.
Helaas is deze vraag niet eenduidig te beantwoorden omdat een ruimdienst heel wat verschillende zaken doet. Maar ook de aard van de te ruimen put of tank speelt een rol in de prijsbepaling. 

Om de kosten te kunnen bepalen, moeten er eerst enkele zaken beantwoord worden. Wat moet er bijvoorbeeld precies geruimd worden? In welke conditie bevindt deze put of tank zich? Wanneer werd de put of tank de laatste keer geruimd?

Deze factoren hebben allemaal een invloed op de werkzaamheden, en dus ook op de prijs.
Hierbij enkele concrete voorbeelden.

Een beerput ledigen of ruimenHeeft uw woning een beerput, omdat u niet op het reguliere rioleringsstelsel bent aangesloten? Een beerput moet op geregelde tijdstippen geruimd worden. Is de beerput immers vol dan kunt u geen gebruik meer maken van het toilet.

Doet u ruiming op tijd, dan hoeft u enkel te rekenen op de standaardkosten voor het ruimen van een beerput. Bent u echter te laat? Dan kan het zijn dat de beerput te vol is geraakt en overstroomt, hetgeen schade met zich mee kan brengen. Ook kunt u te maken krijgen met verstoppingen die eerst ontstopt zullen moeten worden voordat de beerput kan worden geruimd. Al deze zaken hebben een invloed op de prijs voor het ruimen van uw beerput. 

Een septische put ruimen en onderhoudenOok een septische put zal u periodiek moeten laten ledigen. Een septische put hoeft echter veel minder vaak geleegd te worden dan een beerput, omdat een septische put anders werkt. In een septische put bevinden zich namelijk bepaalde bacteriën die de put en de inhoud ervan helder houden.

Deze bacteriën moeten echter wel worden bijgevuld. Doet u dit niet op tijd? Dan raakt de septische put langzaamaan vervuild en zal er slibvorming ontstaan. Hierdoor kan een septische put verstopt raken en overlopen. Laat u het zo ver komen, dan zult u er rekening mee moeten houden dat u extra kosten maakt voor het oplossen van de situatie.

Een vijver ruimenEen ander onderdeel van de dienstverlening van een ruimdienst betreft het leegpompen van vijvers. Ook dit is een specialistische klus, omdat elke vijver weer anders is qua oppervlakte, inhoud en ook qua eventueel aanwezige dieren in de vijver.

Om ervoor te zorgen dat het leefklimaat optimaal blijft behouden, zal het ruimen of leegpompen van een vijver ook bestaan uit het weer terugzetten van de aanwezige flora en fauna. De prijs voor het ruimen van een vijver hangt dus af van uw persoonlijke situatie.

Heeft u een ruimdienst nodig?Bel dan nu naar Ruimdienst DVI Ontstoppingen. Wij kunnen elke klus op het gebied van ruimen, ledigen, onderhouden, herstellen en reinigen van putten en tanks voor u klaren. Over de prijs hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt sowieso altijd een heldere offerte op maat, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.