OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Ledigen van een septische put: kostprijs

Bent u niet aangesloten op het rioleringsstelsel, dan beschikt u hoogstwaarschijnlijk over een septische put of beerput. Dit houdt in dat u deze put om de zoveel tijd zult moeten laten ledigen of legen, anders riskeert u dat de septische put of beerput vol komt te zitten en verstopt raakt.

Een verstopte beerput of septische put kan op zijn beurt allerhande vervelende gevolgen veroorzaken, zoals een bijzonder onaangename geur in en rondom uw woning, en in ergere gevallen zelfs het overstromen van de put. En daar zit niemand op te wachten!

Schakel daarom een gespecialiseerde firma in om dit klusje op te pakken. DVI Ontstoppingen Ruim- en ontstoppingswerken helpt u graag met het ledigen en onderhouden van uw put, tegen een zeer scherpe kostprijs.

Wat gebeurt er als u uw septische put niet tijdig ledigt?

Een septische put werkt anders dan een beerput. Een beerput is eigenlijk niets meer dan een (tijdelijke) opslagruimte, terwijl een septische put speciale bacteriën bevat die het slib in het afvalwater continu op natuurlijke wijze afbreken. Dit leidt tot het grote voordeel dat een septische put veel minder vaak geledigd moet worden. Een gezin met kinderen hoeft dit gemiddeld slechts ongeveer 1x in de 5 jaar te doen. Dit scheelt dus qua kosten!

Deze lange termijn heeft echter weer als nadeel dat het tijdig ledigen van de septische put vaak vergeten wordt. Gevolg: de septische put raakt verstopt. U kunt een erg volle put vaak al opmerken wanneer het toilet niet goed meer doorspoelt. Is de put echt helemaal vol, dan kan er niks meer bij en zal de inhoud steeds hoger komen. Dit zal u al snel merken aan een penetrante rioolgeur. Ook kan het één en ander via uw afvoer naar boven komen. Dit is uiteraard erg onprettig.

Hoe ledigen we een septische put?

Een septische put bevat bepaalde bacteriën die zorgen voor een goede werking van de put. Deze bacteriën kunnen echter in aantal en werking afnemen, wanneer u veel chemische middelen gebruikt. Dit heeft tot gevolg dat er veel slib ontstaat, wat het ledigen van een septische put een stuk moeilijker maakt.

Daarnaast zullen de bacteriën opnieuw moeten geïntroduceerd worden. Dit laatste kunt u zelf periodiek doen. Hiervoor kunt u bij verschillende bouwmarkten poeder kopen dat u simpelweg in uw wc strooit.

Kostprijs ledigen septische put?

Het ledigen van een septische put hoeft in principe niet duur te zijn. Indien u de bacteriën tijdig aanvult en niet teveel chemische middeltjes gebruikt, dan volstaat het om uw septische put één keer om de 5 jaar te ledigen. Heeft u echter wel veel chemische middelen gebruikt en de bacteriën niet aangevuld, dan zal de klus wat meer tijd en werk in beslag nemen. De put zal dan grondig moeten worden schoongemaakt en weer in gezonde conditie moeten worden gebracht.

In feite is het ledigen van een septische put dus altijd maatwerk. Pas na een inspectie van de toestand van uw put, kunnen wij u van een exacte kostprijs voorzien. Wilt u deze graag zo snel mogelijk weten? Maak dan nu een afspraak. Wij komen snel bij u langs!