OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

De regenput laten reinigen of legen? Waarom & wanneer?

Wilt u een regenput plaatsen of heeft u er al één? Hemelwater- of regenwaterrecuperatie is een uitstekende manier om dit gratis water functioneel en efficiënt te gebruiken. U zorgt tevens voor een beter milieu en verbruikt geen (duur) drinkwater.

Maar een regenput betekent ook onderhoud! Zorgt u hier niet voor, dan kan dit tot diverse nadelige situaties leiden die u beter voorkomt. Daarom hebben wij enkele tips en feiten voor u op een rij gezet, zodat u weet waar u rekening mee kunt houden bij het onderhoud van uw waterput.

1. Waarom moet ik mijn regenput laten reinigen?

Een regenwaterput heeft baat bij periodieke reinigingsbeurten. Zorgt u hier niet voor, dan kunt u met enkele vervelende problemen kampen. Uw regenbuis kan verstopt raken, het water kan besmet raken, filters kunnen verstopt raken en er kan slib ontstaan op de bodem van de put. Daarom is het raadzaam jaarlijks een onderhouds- en reinigingsbeurt in te plannen.

Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met een stinkende regenput. Dit ontstaat om diverse redenen. De eerder genoemde verstopte filter kan bijvoorbeeld aanleiding geven tot stinkend regenwater, dit voorkomt u gemakkelijk door tijdens drogere perioden de filter of sifon goed te reinigen. Het tijdig vervangen van filterpatronen is ook verstandig. Ook kan een sliblaag een vieze geur verspreiden, reden genoeg om te voorkomen dat dit in de eerste plaats ontstaat.

2. Wanneer kan een regenput het beste worden gereinigd?

De beste periode voor een periodieke reinigingsbeurt is tegen het begin van de winter. Dan zijn vrijwel alle blaadjes van de bomen gevallen en juist dit fenomeen zorgt vaak voor problemen. Door het verwijderen van de bladeren samen te laten vallen met een reinigingsbeurt, slaat u twee vliegen in één klap.

Optioneel kunt u ook in de zomer uw regenput reinigen, soms kiest men hiervoor omdat zomerregen voor een vervelende geur kan zorgen.

3. Is het mogelijk zelf uw regenput te reinigen?

Uw regenput zelf reinigen is mogelijk, maar in veruit de meeste gevallen kunt u beter een specialist laten komen.
Waarom? Het reinigen van een regenput vereist de nodige vakkennis, daarnaast dienen er altijd minimaal twee personen aanwezig te zijn voor de afdaling. Ook is er een kans op vergiftiging.

Voorts neemt de klus zeker wel wat tijd in beslag, doordat de put moet worden leeggepompt, schoongemaakt en vervolgens weer gevuld.

4. Waarom kunt u beter een specialist inschakelen?

Een gespecialiseerde firma zoals DVI Ontstoppingen komt altijd ter plaatse met professionele apparatuur en de nodige vakmensen. Wij weten exact waar we mee bezig zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw regenput op de juiste wijze wordt geleegd, gereinigd en weer gevuld. Daarnaast kunnen wij met behulp van de apparatuur de klus vaak in enkele uurtjes klaren, terwijl u er zelf één of meerdere dagen mee bezig zult zijn.

Wij verzorgen ook de lediging en het transport van het afvalwater, iets dat u anders geheel zelf moet oppakken. En dit kost ook extra tijd en geld! Kortom: indien u uw regenput op professionele en effectieve wijze gereinigd wilt hebben, bel ons op 0497/525.025 om een afspraak te maken. Wij staan zo snel als mogelijk bij u thuis!