OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Regenput zelf reinigen: een goed idee?

Regenwater wordt de dag van vandaag voor heel wat doeleinden hergebruikt. Dit wordt ook wel regenwaterrecuperatie genoemd. De redenen hiervoor zijn divers. Denk bijvoorbeeld aan ecologische factoren zoals het behoud van drinkwater. Door regenwater te gebruiken voor functies die afwijken van het drinken van water, wordt immers zuiniger omgegaan met het steeds schaarser wordende drinkwater.
Maar ook economische factoren spelen een rol. Zo kan u namelijk tot 50% op uw maandelijkse waterfactuur besparen door gebruik van regenwater!
 
Genoeg redenen dus om deze mogelijkheid in overweging te nemen. Wel moet u er rekening meehouden dat hier de nodige aanpassingen en periodieke handelingen mee gepaard gaan.
 

Een regenwaterinstallatie: wat is er zoal nodig?

Wil u uw regenwater hergebruiken, moet er in de eerste plaats een speciale installatie worden geplaatst die onder andere een regenput bevat om het water in op te vangen, en een pomp om het water naar de diverse locaties te pompen waar het zal gebruikt worden.
 
Verder wordt de regenput voorzien van een filter om de kwaliteit van het water goed te houden voor gebruik. Een juist geïnstalleerde waterput bevat vele micro-organismen die tegen de wand aan zitten, zodat de put op een natuurlijke wijze continu wordt gereinigd. Een goede filter voorkomt daarbij dat er vuil en restjes in de put terecht komen. Dit wil echter niet zeggen dat daardoor de regenput niet meer gereinigd moet worden. Niets is echter minder waar.
 

Regenput: waarom reinigen?

Ondanks de aanwezigheid van een filter en diverse micro-organismen, zal zich op termijn slib vormen op de bodem van de put. Dit slib moet op geregelde basis weggehaald worden. Verder kan het gebeuren dat het water in de put ineens minder helder oogt of een vreemde geur heeft. Ook in dat geval is het verstandig de put te laten nakijken. De termijn waarbinnen dit moet gebeuren, hangt af van de installatie, en of u al dan niet een filter gebruikt.. Wanneer u namelijk een filter in de put hebt geplaatst, moet de regenput ongeveer eens om de 5 jaar gereinigd worden. Een regenput zonder filter moet echter al gauw elk jaar een grondige reinigingsbeurt krijgen. Wij raden daarom het plaatsen van een filter ten stelligste aan.
 

Regenput: hoe reinigen?

Het reinigen van een regenput is een ingewikkeld proces. Het is geen klusje dat u zonder de nodige voorzichtigheid kan uitvoeren.. De eerder genoemde micro-organismen dienen namelijk met zorg te worden behandeld. Indien de put op foutieve wijze wordt gereinigd, kunnen deze bacteriën beschadigd worden. Dit is vooral het geval wanneer er gebruik gemaakt wordt van chemische en bijtende schoonmaakmiddelen. Het gevolg hiervan is dat de kwaliteit van het water sterk achteruitgaat, zelfs zo erg dat toevallige consumptie ervan gevaarlijk kan zijn.
 
Daarnaast kan er tijdens reiniging waterstofsulfide vrijkomen, een gas dat dodelijke gevolgen kan hebben. Met andere woorden; laat de reiniging van uw waterput altijd over aan een expert!
 

Regenput reinigen: vertrouw op een expert!

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen helpt u graag met het uitvoeren van de reiniging van uw regenput. In de afgelopen 25 jaar hebben wij ruime ervaring opgebouwd met het ledigen en reinigen van putten. Wij kunnen uw regenput in een mum van tijd reinigen, zonder dat u enig risico loopt aangaande uw gezondheid of de bacteriën in uw regenput helemaal van slag raken.
 
Naast regenputten beschikken wij tevens over expertise en kennis op het gebied van beerputten en septische putten. Indien u graag een prijsopgave ontvangt voor het reinigen van uw regenput, kunt u ons vrijblijvend contacteren. Wij komen graag bij u langs om het probleem snel en vakkundig op te lossen.