OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Riolering reinigen of nakijken voordat je op reis vertrekt

We zijn ondertussen “in het putje” van de zomer, en misschien betekent dit ook voor u eindelijk verlof? Misschien trekt u er zelfs voor enkele dagen of weken op uit.

Is de vakantie buitenshuis van korte duur, dan hoeft u niet bijzonder veel te regelen buiten enkele standaard zaken, zoals het meenemen van uw reisdocumenten en eventueel paspoort, en het afsluiten van de gaskraan of waterkranen. U zal deze immers een tijdje niet gebruiken, en het is altijd raadzaam ongebruikte toevoeren tijdelijk af te sluiten.

Een langere vakantie vereist echter een meer grondige voorbereiding. Waarom? Omdat u anders het risico loopt dat er tijdens uw vakantie ongewenste voorvallen gebeuren waar u op afstand moeilijk mee overweg kunt. Het lijkt wellicht vergezocht, maar wij ontvangen best wel wat oproepen van mensen terwijl ze op vakantie zijn. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, of kleine overstromingen door water dat naar boven is gestegen na hevige regenval.


Mogelijke risico’s terwijl u op vakantie bentWat zijn statistisch gezien de meest voorkomende zaken die kunnen gebeuren terwijl u afwezig bent? Natuurlijk zijn er kleine incidenten, zoals een kleine lekkage als gevolg van een haarscheurtje dat al langere tijd ongezien in een leiding verscholen zat. Dit haarscheurtje kan bijvoorbeeld in de winter uitzetten wanneer het gaat vriezen. Als het dan vervolgens weer dooit, kan er op deze plek een lek ontstaan. Dit zijn over het algemeen sporadische gebeurtenissen, die op zichzelf niet per definitie veel schade kunnen aanrichten, tenzij het lek lang vrij spel krijgt.

Een groter risico bestaat daarentegen op overstroming als gevolg van hevige regenval. In de zomerperiode komen geregeld hevige onweersbuien voor, vaak na een paar hete broeierige dagen. Wanneer het onweert en bliksemt, kan er uitzonderlijk veel regenval vallen in een kort tijdsbestek. Wanneer dit gebeurt, kan een verontreinigde riolering voor problemen zorgen. In gemakkelijke bewoordingen: werd uw riolering al geruime tijd niet meer gereinigd, dan kan dit leiden tot water dat stijgt en als gevolg hiervan ook binnenshuis terecht komt.


Riolering preventief reinigen voordat u op vakantie gaatWilt u bovengenoemde situatie liefst voorkomen? Dan is het zeer raadzaam om uw riolering preventief te laten reinigen alvorens u op vakantie vertrekt. Tijdens een reiniging worden diverse zaken zoals overtollige vetresten, vernauwingen en zandophopingen verwijderd uit het rioleringsstelsel van uw woning. Dit geldt overigens ook voor appartementen, omdat deze allemaal op hetzelfde rioleringsstelsel bent aangesloten.

Zo voorkomt u dat u bij thuiskomst een vieze en natte boel aantreft. Naast het feit dat dit bijzonder onhygiënisch is, kunnen de kosten voor schadeherstel in een dergelijke situatie erg hoog oplopen. Voorkomen is beter dan genezen. Neem dus preventieve maatregelen en vertrek met een gerust hard op vakantie.

Zorgeloos op vakantie dankzij Ruim- en Ontstoppingswerken DVI OntstoppingenDankzij onze vele jaren werkervaring op het gebied van ontstoppingswerkzaamheden, kan Ruim- en Ontstoppingswerken DVI Ontstoppingen uw rioleringsstelsel weer in topconditie krijgen. Tijdens een grondige preventieve reiniging gaan we alles na, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niet met onnodige vervelende gevolgen wordt geconfronteerd bij terugkomst van verlof. Heeft u binnenkort een vakantie gepland? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.