OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Rioleringen laten ontstoppen: hoeveel kost dit? Welke kostprijs?

Krijgt u plots te maken krijgen met een verstopping in uw huis? Of het nu uw toilet betreft, gootsteen of doucheputje: een verstopping kan voor veel ellende zorgen en dient in principe zo snel als mogelijk te worden verholpen. Anders riskeert u dat de verstopping steeds erger wordt, overstromen water of zelfs een lekkage.

Hoe pakt u dit op? Sommige verstoppingen kunt u zelf proberen op te lossen, veelal wanneer de verstopping oppervlakkig van aard is. Maar verstoppingen in de rioleringen laat u het beste aan een expert over zoals DVI Ontstoppingen. Verstoppingen in de rioleringen van uw woning kunnen complex van aard zijn en zijn bovendien moeilijk te bereiken.

U wilt nu natuurlijk weten, hoeveel het ontstoppen van uw rioleringen kost. Om deze vraag te beantwoorden, zult u echter eerst meer informatie moeten achterhalen betreffende de aard en de locatie van de verstopping.


Welke oorzaken zijn er voor verstoppingen?

Om te weten te komen hoe een verstopping het beste verholpen kan worden en hoeveel dit zal kosten, zal allereerst de oorzaak van de verstopping duidelijk moeten zijn. Naast het feit dat de diagnose belangrijk is voor de werkwijze, dient het vooral voor u ook als aandachtspuntje voor de toekomst. Door de reden te weten van een verstopping, kunt u deze in de toekomst immers voorkomen!

De oorzaak wordt door ons team vaak snel achterhaald door het toepassen van technieken als camera-inspectie of geur- en rookdetectie. Verstoppingen kunnen om diverse redenen ontstaan, zoals vreemde objecten die in de leidingen terecht komen, vuil dat met het afwaswater meekomt, beschadigingen aan de leidingen, verzakkingen van uw woning, ingroeien van boomwortels en rioolbreuk.

Welke verstoppingen kunnen wij voor u ontstoppen?

In feite kunnen wij elke verstopping voor u oppakken. Lokale verstoppingen zullen in het algemeen wat goedkoper uitvallen, omdat de plek van de verstopping gemakkelijker te bereiken is. U kunt dan denken aan voorbeelden als dichtgeslibde leidingen door intensief gebruik, verstoppingen in de badkamer en keuken door vuil en haren, een verstopt toilet doordat u iets heeft doorgespoeld dat hier niet voor bedoeld was enzovoorts.

Is de verstopping dieper gelegen, dan zal de klus wat meer middelen en tijd vergen. Verstoppingen in uw riolering kunnen namelijk veel meer oorzaken hebben en liggen soms diep onder uw woning. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer nodig om materialen en oppervlakken open te breken, omdat wij over zeer moderne middelen en technieken beschikken om dergelijke verstoppingen op te sporen.

Komen we er tijdens het proces echter achter dat er bijvoorbeeld sprake is van een rioolbreuk, of een wortel van een boom die ingroeit, dan zal dit vanzelfsprekend meer werk en geld kosten dan een oppervlakkige verstopping direct onder uw badkamer. De kosten zijn dus niet gemakkelijk van tevoren te bepalen, in elke situatie is het weer anders.

DVI Ontstoppingen garandeert een eerlijke en heldere prijsopgave voor het ontstoppen van uw rioleringen en leidingen

Welke situatie er in uw woning ook speelt, bij komen allereerst op inspectie om te achterhalen wat er aan de hand is. Daarna kunnen wij u de methode voorleggen die volgens ons het snelst en meest efficiënt zal zijn.

Te allen tijde trachten wij de klus te klaren met zo min mogelijk breekwerken, zodat de prijs voor u zo voordelig als mogelijk uitvalt. Contacteer ons of bel ons vrijblijvend op via 0497/525.025 en ons deskundige team helpt u direct verder.