OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Last van rioollucht in huis? Hoe opsporen en verwijderen?

Heeft u last van een vervelende geur in huis, die u alleen maar kan omschrijven als rioollucht? Dan is de kans bijzonder groot dat er iets niet helemaal in orde is met de rioleringof het leidingstelsel van uw woning.

De oorzaken van deze rioollucht kunnen divers zijn, en op verschillende plekken ontstaan. Het is dus sowieso belangrijk zo snel mogelijk onderzoek te doen naar de aard van de vervelende rioollucht.

Is de rioollucht voortdurend aanwezig?

Het is goed mogelijk dat de geurhinder vanwege problemen met uw riolering continu aanwezig is. In die gevallen is de intensiteit van de rioollucht meestal ook de hele tijd even sterk en doordringend.

Deze symptomen kunnen wijzen op een lekkage of rioolbreuk; de inhoud van het riool kan door een zwakke plek of scheur uit het riool stromen. Dit hoeven geen grote breuken te zijn; ook fijne haarscheurtje kunnen al een behoorlijke stank opleveren, zeker indien ze in de buurt van een muur of vloer zitten. Een kapot leidingssysteem herstellen is in dit geval dan ook een must.

Of verdwijnt de rioollucht af en toe?

Het is ook mogelijk dat u op sommige momenten een zeer sterke rioollucht kunt waarnemen, die dan op een andere moment helemaal lijkt te zijn verdwenen. Ook de sterkte en intensiteit van de stank of geurhinder zelf kan aan- en afnemen. Dit betekent echter geenszins dat er niets aan de hand is. De aard van het probleem kan daarentegen wel ietwat afwijken. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een plaatselijke gedeeltelijke verstopping van uw toilet, waardoor het water niet altijd even goed kan doorspelen. Zo kunnen er tijdelijk resten verstopt zitten, die later dan toch weer deels wegstromen. De geur is dan het sterkst waarneembaar wanneer de verstopping het ergst is.

Mogelijke oorzaken rioollucht in huis

Er zijn heel wat mogelijke factoren die een rioollucht in huis kunnen veroorzaken. U kunt te maken krijgen met rioolbreuk of een lekkage, waardoor afvalwater buiten de gebaande paden terecht komt op plekken waar het niet thuishoort. Dit komt trouwens vrij vaak voor in kruipruimtes.

Ook kan er sprake zijn van eengebrekkige ontluchting van het riool, waardoor bepaalde gassen uit de riolering in uw huis terecht komen. Dit zorgt uiteraard voor de nodige geurhinder.

Ook kan een simpele verstopping van een leiding, afvoer of toilet voor geurhinder zorgen, omdat het afvalwater niet goed weg kan spoelen en lang op één plek blijft zitten.

Wat doen tegen een rioollucht in huis?

U zult hoe dan ook onderzoek moeten doen naar de oorzaak van de rioollucht in uw woning. Dat er een probleem is, staat vast, maar de aard van het geurprobleem moet verder onderzocht worden. Dit type van geurhinder lost helaas zichzelf niet op, en kan erger worden naarmate de tijd voorbijgaat. Wij raden daarom altijd aan om een expert in te schakelen die snel uitsluitsel kan geven over de precieze oorzaak.

Ruim- en Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen kan het geurprobleem zeer snel voor u opsporen. Hiervoor maken wij gebruik van de meest moderne middelen en technieken. Zo hanteren wij onder andere camera-inspectie en speciale geurdetectiemachines, die in snel tempo tot de kern van het rioolprobleem komen.

Eens we de oorzaak van de geurhinder en de rioollucht hebben gevonden, stellen we u concreet voor hoe het geurprobleem efficiënt aangepakt kan worden.

Merkt u een vervelende rioolstank in huis? Neem dan snel contact met ons op! Wij zijn dag en nacht, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 te bereiken.