OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Rioolproblemen oplossen? Lees onze tips!

Ondervindt u problemen met uw riolering? Dan zal u in eerste instantie waarschijnlijk naar uw gemeente bellen. Het overgrote gedeelte van de riolering bevindt zich namelijk in de zogenaamde openbare ruimte, onder straatniveau op plaatsen waar de gemeente eigenaar van is.

Heeft u bijgevolg te kampen met bijvoorbeeld een verstopping of rioolbreuk, en bevindt dit rioleringsprobleem zich niet onder uw eigen woning of grond? Dan is de gemeente verantwoordelijk voor het ontstoppen of de reparatievan de genoemde rioolbreuk. In ieder geval handig om weten!

Rioleringsprobleem op uw grondgebied

Bevindt het probleem met de riolering zich in uw grondgebied, dan is de gemeente niet verantwoordelijk, maar uzelf. Het is dan aan u om het rioolprobleem op te lossen.

Wij raden echter ten zeerste af om het rioleringsprobleem zelfstandig op te lossen. Problemen met de riolering kunnen uiterst gecompliceerd van aard zijn, waardoor u - indien u alleen aan de slag gaat - de kans loopt om (nog meer) schade aan te richten.

Doe bij rioleringsproblemen steeds beroep op een expert! Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen is gespecialiseerd in rioleringswerken en kan nagenoeg elk klusje op dit gebied snel en efficiënt voor u opknappen. 

Rioolproblemen door rioolbreuk

Bij een rioolbreuk kunt u allerhande problemen met uw sanitaire voorzieningen ervaren. Een rioolbreuk is in feite wat de naam al zegt: een breuk in het buizenstelsel van uw riolering. Een rioolbreuk kan onder meer ontstaan door een verzakking van uw pand, waarbij de riolering onder druk komt te staan. Daarnaast kunnen ook externe factoren extra druk op de buizen leggen, met een rioolbreuk tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan ingroeiende boomwortels of een grondverzakking.

Het moet gezegd worden dat vooral oudere rioleringsstelsels gevoelig zijn voor rioolbreuk. Tegenwoordig wordt over het algemeen PVC gebruikt voor rioleringsbuizen. Vroeger gebruikte men vooral gresbuizen en bepaalde op steen gelijkende materialen. Deze materialen zijn erg gevoelig voor breuken, en worden na verloop van tijd ook nog eens brozer, waardoor er sneller een rioolbreuk kan optreden.

Rioolproblemen door rioolverstopping

Naast een rioolbreuk, kunt u ook hinder ervaren als uw riool verstopt is. Merkt u vaak een een hinderlijke geur in uw woning op, al dan niet in combinatie met sanitair en afvoerputjes die niet goed afvoeren? Dan hebt u misschien te maken met een verstopt riool.

Een rioolverstopping kan zeer veel oorzaken hebben. De meest gangbare oorzaak is het per vergissing doorspoelen van objecten die niet mogen doorgespoeld worden.

Ook kan een sliblaag, ontstaan doorheen de tijd, een rioolverstopping veroorzaken.

Ontstoppen riool verstopping

Bij Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen werken wij met de allernieuwste technologieën en methodieken. Vermoedt u dat u te maken hebt met een rioolbreuk of een verstopt riool? Neem dan snel contact met ons op. Door middel van geur- en reukdetectie, camera inspectie of met een speciale rookdetector onderwerpen wij uw riolering aan een grondige inspectie. In sommige gevallen gebruiken we zelfs een combinatie van middelen, om zo de exacte oorzaak te achterhalen.

Nadat wij het probleem hebben gelokaliseerd, zullen wij u voorzien van duidelijk en helder advies met betrekking tot de beste en meest efficiënte oplossing. Na uw akkoord voeren wij de ontstoppings- en herstelwerkzaamheden uit, waardoor u binnen een mum van tijd van uw rioolprobleem verlost bent. Onze dienstverlening is altijd duidelijk en transparant. Bij ons hoeft u niet bang te zijn voor verborgen kosten of onnodige werkzaamheden.

Bel ons vandaag nog en wij schieten u zo snel als mogelijk te hulp!