OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Rookdetectie riolering

Rookdetectie is een handige manier om uw riolering helemaal in kaart te brengen. Bij de aankoop van een woning krijgt u niet altijd een grondplan overhandigd waar het leidingen- of rioleringsstelsel op vermeld staat. Mocht u problemen met uw leidingen ondervinden, zoals verstoppingen of een onaangename geur, dan moet u weten waar de oorzaak ligt. Dankzij rookdetectie kunnen de leidingen helemaal in kaart gebracht worden.

Kleine scheuren of haarscheurtjes in het riool zijn niet goed te detecteren met het blote oog. Een controle van uw riolering via rookdetectie is hier dan aangewezen. Zo weet u precies waar de eventuele gaten en scheuren zich bevinden. De uitgangen van de riolering worden afgesloten, en met behulp van een rookgenerator wordt er een dikke milieuvriendelijke rook in het riool geblazen. Bij gate en scheurtjes “ontsnapt” de rook uit de riolering. Op deze manier worden lekkages duidelijk en kan u bij problemen snel handelen.

Riool inspecteren met rookdetectie

Rioleringen zitten onder uw vloer. Ze liggen dus niet met blote oog zichtbaar. Maar het is toch belangrijk om precies te weten waar de leidingen zich bevinden in geval van problemen. Een slechte werking van uw riolering kan voorernstige geurhinder in en rond uw huis zorgen. Om maar te zwijgen van andere problemen zoals lekken. Een verstopping is snel gebeurd, en vaak lastig te op te lossen. Afvalwater kan niet meer weggespoeld worden en zo stapelen de problemen zich verder op. Het water blijft staan en de geur zoekt zich een weg naar de openingen van de afvoer.

In eerste instantie kan de riolering ontstopt worden met een hogedrukslang. Het afval en spoelwater wordt verwijderd met een zuiginstallatie. Blijft de geur hierna toch nog hangen, dan gaan we met derioolcamera op zoek naar mogelijke lekken of zichtbare problemen. Zo hebben we een duidelijk beeld hoe de riolering in elkaar zit.

Rookdetectie kan worden ingezet als de oorzaak moeilijk te vinden is. Een rookmachine blaast lucht in de riolering. Waar openingen of scheuren zijn, kan de rook ontsnappen. Op die manier kunnen we heel gericht de geurhinder aanpakken, en bent u in geen tijd verlost van de vieze geur in uw woning of bedrijf.

In elke woning is rookdetectie mogelijk

Rioolproblemen en verstoppingen kunnen opduiken in elk type woning, nieuwbouw of al ouder. Aansluitingen van leidingen zijn soms niet op de juiste riolering aangesloten en dat kan snel geurhinder geven. Ook al hebt u wel een grondplan bij een nieuwe woning, de geurhinder moet opgelost worden. Dat kan met behulp van rookdetectie. Bestaande woningen hebben ofwel oude plannen ofwel zelfs helemaal geen plannen. Zeker als u een bestaande woning koopt dan krijgt u niet altijd deze documenten. Met een camera kunnen we in elke woning de riolering en leidingen in kaart brengen. Handig voor problemen nu en in de toekomst. Zo hoeft u niet steeds alles te laten onderzoeken; u krijgt een volledig overzicht van de huidige situatie en kan u die bewaren voor volgende gelegenheden.

Rookdetectie met Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen

De middeltjes die u in de supermarkt kan kopen zijn vaak goed voor kleine verstoppingen, maar niet als u geurhinder waarneemt. Dan zijn de problemen vaak te groot om met een gewone ontstopper op te lossen.

Dankzij rookdetectie kunnen we mogelijke scheuren in uw leidingen en rioleringen perfect lokaliseren, en vervolgens oplossen. Doe nu een beroep op de snelle service van Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen. Dankzij onze jarenlange expertise en ons hoogtechnologische materiaal bent u in no time van de geurhinder verlost.