OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Last van stank of geurhinder bij regenweer?

Geurhinder of stank kan voor nogal wat overlast zorgen, in het bijzonder luchtjes die vanuit het riool afkomstig zijn. Niets is zo vervelend als een rioollucht in uw anders zo propere woonst! In vele gevallen blijft de geur hangen. In zulke gevallen gaat het vaak om een (lokale) verstopping of ontluchtingsprobleem. Mogelijke oorzaken en oplossingen voor verstoppingen kan u hier lezen. 

Maar soms gebeurt het dat de geurhinder of stank enkel aanwezig is wanneer het buiten veel regent of geregend heeft. In ieder geval bij natte weersomstandigheden. In dergelijke gevallen kan het probleem zich op meerdere plekken bevinden, en ook diverse oorzaken hebben.

In wat volgt sommen we enkele oorzaken voor geurhinder bij nat weer voor u op.

Oorzaak 1: Geurhinder of stank door lekkage of verstopping in uw afvoerleidingen

Indien één van uw afvoerleidingen problemen heeft, is de kans groot dat dit bij regenweer extra wordt benadrukt. In geval van een verstopping kan het namelijk gebeuren dat een leiding zichzelf niet meer kan verluchten. Het probleem zal mogelijk in een horizontale leiding zitten, waardoor de inhoud van de leiding continu heen en weer gaat in plaats van adequaat afgevoerd te worden. Bij hevig regenweer komt er druk te staan op de leiding, waardoor de inhoud ervan zorgt voor vervelende geurhinder of stank. Op den duur zult u te maken krijgen met water en resten die terugkomen in de afvoerputten en uw toilet.

Bij een lekkage gebeurt in feite iets soortgelijks, alleen is er dan geen sprake van stuwing maar gewoonweg van het lekken van de inhoud van de leidingen. Door het extra water dat door regenweer wordt veroorzaakt, wordt er meer inhoud gelekt waardoor er ineens een geur waarneembaar kan zijn. Met name met haarscheurtjes is dit veelal het geval.

In beide gevallen raden wij u aan om een expert in te schakelen. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen heeft ruime ervaring met zowel lekkages als verstoppingen en staat direct klaar om u van uw geurprobleem af te helpen. Wij kunnen snel het probleem detecteren en u weer van een huis zonder geurhinder of stank voorzien.

Oorzaak 2: Geurhinder of stank door problemen met de ontluchting

Een ontluchtingsprobleem wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan een sifon. Een sifon werkt als een buffer tegen nare geurtjes die van buitenaf komen. De vieze geurtjes worden door een sifon geneutraliseerd. Door overdruk van de riolering en een mogelijke terugstuwing van gassen in de leidingen kan er bij regenweer stank of geurhinder ontstaan. Zeker wanneer er veel regen valt, is dit het geval. In dergelijke gevallen kan het plaatsen van een sifonput een goede oplossing zijn, en zorgen voor een goede verluchting in de sanitaire leidingen.

Oorzaak 3: Stank of geurhinder door een overvolle septische put of beerput

Een laatste mogelijke oorzaak voor (tijdelijke) stinkende geur, stank of geurhinder is een septische put of beerput die (bijna) vol is. Elke put dient periodiek geleegd te worden om overstroming of andere vervelende zaken te voorkomen. Bij een al volle put kan hevige regenval ervoor zorgen dat er extra water in de put dringt. Hierdoor raakt de beerput of septische put overvol, waardoor de afvoer van met name het toilet niet meer goed werkt. In dit geval volstaat het om uw put te laten ledigen, waarna u direct van het geurprobleem verlost bent.

Vertrouw op onze expertise en snelle dienstverlening

DVI Ontstoppingen kan u in alle bovenstaande gevallen uitstekend van dienst zijn. Door middel van geurdetectiekunnen wij razendsnel het geurprobleem in uw pand opsporen, waarna wij u direct van passend en concreet advies kunnen voorzien. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen op 7, via het nummer 0497/525.025. Blijf niet langer met de stank, stinkende geurtjes of geurhinder zitten en contacteer ons nu!