OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

5 tips om verstoppingen te voorkomen

Hoe voorkom je verstoppingen?

Ken je de uitspraak ‘voorkomen is beter dan genezen’? Deze uitspraak geldt ook zeker voor verstoppingen in de afvoer, in het toilet en in de badkamer. Wil jij verstoppingen effectief voorkomen, dat je nooit meer met chemische verstoppingsmiddelen aan de slag hoeft of een ontstoppingsdienst moet inschakelen? Lees dan in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen.

Verstoppingen voorkomen: 5 belangrijke tips

Er zijn diverse dingen die je zelf kunt doen om vervelende verstoppingen te voorkomen. Wij geven je graag vijf praktische preventietips voor verschillende soorten verstoppingen.

Tip 1: Spoel geen vetten door de afvoer in de keuken

Vetten kunnen zich namelijk gaan afzetten tegen de leidingwand. Is dit het geval, dan ontstaat er een filmlaag. Deze filmlaag kan zo dik worden, dat er vervelende verstoppingen ontstaan.

Tip 2: Gebruik de afvoerput nooit als vuilstortkoker

Spoel bijvoorbeeld geen etensresten door de afvoer in de keuken, maar spoel ook geen afval door de afvoerput op een werkplaats. Etensresten, viezigheden en zand kunnen namelijk in de leiding blijven zitten en voor een verstopping zorgen.

Tip 3: Maak het putemmertje van de afvoer regelmatig schoon

Zo voorkom je dat viezigheden in het putemmertje uiteindelijk in de afvoer komen en hier voor problemen gaan zorgen.

Tip 4: Hang geurproducten voor toiletten nooit onder de steunpunten van de toiletbril

Doe je dit wel, dan kunnen de geurproducten in het toilet vallen door het gebruik van de toiletbril. Op deze manier kunnen de geurproducten voor verstoppingen zorgen. Je kunt wel geurproducten in de toiletpot hangen, maar hang deze producten dan nooit onder de steunpunten van de toiletbril.

Tip 5: Spoel enkel toiletpapier door de wc, geen vochtig toiletpapier, maandverband of tampons

Deze producten zijn namelijk te groot voor de leidingen. Spoel je deze producten toch door, dan kan er een verstopping ontstaan.

Een verstopping in de douche voorkomen

De douche kan ook verstopt raken. Om dit te voorkomen, is het belangrijk het doucheputje goed schoon te houden. Dit doe je door de haren en zeepresten in het doucheputje regelmatig te verwijderen. Ook kun je een doucheputje aanschaffen die de haren in de douche opvangt. Op deze manier komen de haren niet in de leidingen terecht en zal de douche niet verstopt raken.

Last van een verstopping? Huur een expert in

Heb je bovenstaande preventietips opgevolgd, maar heb je toch te maken met een vervelende verstopping? Huur dan een expert in om deze verstopping te verhelpen. Je kunt chemische ontstoppingsmiddelen gebruiken om de verstopping te verhelpen, maar deze middelen werken niet altijd even goed. De middelen kunnen de verstopping zelfs verergeren en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Door een expert in te huren, weet je zeker dat jouw verstopping op de juiste manier verholpen wordt. Niet alleen als het om een oppervlakkige verstopping gaat, maar ook zeker bij hardnekkige of terugkerende verstoppingen. Een ervaren expert kan namelijk alle soorten verstoppingen verhelpen, ook de dieper liggende verstoppingen of de terugkerende verstoppingen.

Last van een verstopping in huis? Neem dan snel contact met ons op! Wij zijn dag en nacht, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 te bereiken.