OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Toilet verstopt? Wat nu?

Niks is zo vervelend als een verstopt toilet dat ineens niet meer werkt. Wanneer u er achter komt dat u ineens niet meer door kunt trekken of erger, dat de boel overloopt, dan wilt u ongetwijfeld dat deze verstopping zo snel mogelijk wordt opgelost! Maar om een verstopt toilet te ontstoppen, zult u allereerst te weten moeten komen waardoor de verstopping veroorzaakt wordt.

Heeft u onlangs iets doorgespoeld in het toilet dat hier niet voor geschikt was, zoals bijvoorbeeld een grote prop toiletpapier, of vochtige doekjes? Als deze objecten blijven vastzitten in de afvoer, dan kunnen ze aanleiding geven voor een verstopping. Heeft u kinderen? Dan zal het u misschien niet verwonderen dat het opmerkelijk vaak voorkomt dat kinderen de meest vreemde spullen in het toilet gooien. Voor hen is het immers een leuk spelletje… Voor u natuurlijk wat minder. Schroom vooral niet om bij uw kroost informatie in te winnen.

Voorts kunnen er nog andere oorzaken zijn van een verstopt toilet. Het beste is eigenlijk altijd direct een ontstoppingsdienst in te schakelen om verdere schade te voorkomen. Wilt u liever eerst zelf al het één en ander proberen? Dan vindt u hierbij enkele tips.

Handmatig uw verstopte toilet ontstoppen 

De kans dat de verstopping van uw toilet oppervlakkig is, is vrij groot. U kunt daarom proberen te voelen of u de oorzaak van de verstopping in de afvoer van het toilet kunt vinden. Uiteraard is het raadzaam hierbij handschoenen te dragen. Indien u niet direct iets kunt voelen, dan kunt u proberen een ijzeren kleerhanger uit elkaar te trekken en daarmee een beetje in de afvoer te wroeten. Zet hierbij echter niet teveel kracht, omdat u anders iets zou kunnen beschadigen.

Biedt dit ook geen soelaas, dan kunt u kijken of u met eenhandmatige ontstopper uw verstopt toilet kunt ontstoppen. Zet hiervoor de zuignap op het afvoerkanaal en druk deze rustig in, waarna u vervolgens de ontstopper lichtjes naar u toe trekt. Zorg ervoor dat er water in de afvoer zit, anders creëert u geen vacuüm en dit is nodig om de verstopping los te krijgen. Herhaal deze handeling een aantal keer, totdat u voelt dat uw toilet weer begint te stromen en de verstopping weg is.

Toilet ontstoppen met vloeibare ontstoppingsmiddelen

Bieden de handmatige ontstoppingsmiddelen geen soelaas?  In heel wat winkels en drogisterijen vindt u ontstoppingsmiddelen, die binnen een bepaalde tijdsbestek eventuele verstoppingen oplossen en de afvoer weer vrij maken. Lees goed de instructies op de verpakking en overschrijdt de benodigde inwerktijd zeker niet, omdat u daardoor kans loopt dat bepaalde onderdelen aangetast kunnen raken of zelfs wegbranden. Bovendien zijn niet alle middelen geschikt voor alle soorten materialen en afvoeren. Bestudeer het middel dus goed om er zeker van te zijn dat u het juiste product gebruikt.

Is uw toilet nog steeds verstopt?

Heeft u alle bovenstaande handelingen uitgevoerd, maar zonder positief resultaat? Dan kan u beroep doen op Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen om u snel uit de nood te helpen. Wij zijn expert op op het gebied van verstoppingen en geurhinder. Binnen een mum van tijd weten wij met de meest moderne middelen en technieken de verstopping effectief op te sporen. Wij zorgen ervoor dat u snel weer gebruik kunt maken van uw toilet. Neem vandaag nog contact met ons op en wij komen direct bij u langs!