OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Vaatwasser of afwasmachine verstopt? Wat nu?

Werkt uw vaatwasmachine niet meer zoals het hoort? Is uw afwasmachine verstopt en loopt de afvoer niet meer goed door?
Een verstopping in een vaatwasmachine is niet altijd zo een eenvoudig te lokaliseren. De verstopping kan zich immers in de afwasmachine bevinden, maar in sommige gevallen zit het probleem dieper: in uw leidingen of zelfs riolering.

Vaatwassers zijn  overigens gevoelig voor dieper liggende verstoppingen, zeker indien u vuile vaat zonder afspoelen in de afwasmachine stopt. De overgebleven etensresten kunnen dan voor complicaties zorgen, en de leidingen en afvoer verstoppen. Niet alleen huishoudens hebben hiermee te kampen, maar ook bedrijven met een horecacomponent. En niets is zo vervelend als uw klanten niet kunnen bedienen vanwege een verstopte afwasmachine.

Is uw vaatwasser verstopt? Lees dan hier hoe u uw geblokeerde afwasmachine kunt ontstoppen. 

Controleer eerst zelf de vaatwasser

Hoewel een verstopte afwasmachine dieperliggende oorzaken kan hebben, kan de verstopping ook zitten in de vaatwasser zelf. U kunt in dit geval eerst zelf de verschillende onderdelen van de vaatwasmachine aan een onderzoek onderwerpen, alvorens u over gaat tot het contacteren van een ontstoppingsdienst.

Bekijk de filters in de afwasmachine. Deze kunt u doorgaans onderin het apparaat terugvinden. Deze filters houden alle overgebleven etensresten tegen, maar kunnen soms zo vol raken dat ze verstopt raken. Haal de filters voorzichtig uit de machine en inspecteer ze. Daarna kunt u ze naargelang nogmaals afspoelen en weer terugdraaien.

Controleer ook de afvoerslang. U zult de afwasmachine dan wel van zijn plek moeten halen. Heeft u een ingebouwde vaatwasser, dan valt deze optie over het algemeen af. Kunt u er wel bij, kijk dan globaal of er iets te zien is aan de afvoerslang. Ziet u misschien een deuk, of een knik? Leg de slang dan recht; vaak is het probleem hiermee opgelost. U kunt ook aan de slang voelen of u ergens een verstopping opmerkt. U kunt in dat geval het water tijdelijk afsluiten en de slang ontkoppelen, waarna u met een lang object de oorzaak van de verstopping er uit kunt pulken. Ga wel voorzichtig te werk, en let erop dat u de afvoerslang niet beschadidgt. Daarna kunt u de slang weer monteren en het water opendraaien.

Is de afwasmachine verbonden met de afvoer van uw gootsteen, dan raden we aan ook deze afvoer te controleren op verstoppingen. Misschien heeft u via die weg iets weggespoeld en is dit blijven hangen. U kunt in dit geval via uw spoelbak een ontstoppingsmiddel toedienen, om te kijken of de verstopping hiermee verholpen is.

Is uw afwasmachine nog steeds verstopt?

Heeft u alle bovenstaande zaken nagekeken en is de vaatwasser nog steeds verstopt? Dan is het moment aangebroken om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen staat 24/24, 7 dagen op 7 paraat om uw vaatwasser aan een inspectie te onderwerpen. Vinden wij in het apparaat zelf niks, dan kijken we dieper naar de leidingen en de riolering. Dankzij diverse methoden zoals rookdetectie en camera-inspectie weten wij vakkundig en snel de verstopping te vinden, waarna wij deze natuurlijk ook meteen ontstoppen. Zo kunt u zo snel als mogelijk weer gebruik maken van uw vaatwasser. Bel ons vandaag nog voor het maken van een afspraak!