OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Hoe kan ik mijn vaatwasser ontstoppen?

Verstoppingen komen vaak voor in de keuken. Waarom? Omdat we (bewust en onbewust) aardige hoeveelheid etensresten in de keukenafvoer deponeren en dit kan zorgen voor problemen. Zeker indien u structureel deze fout maakt, omdat de restjes zich dan in uw leidingen zullen verzamelen en uiteindelijk kan de leiding als gevolg daarvan dichtslibben.

De vaatwasser of afwasmachine heeft daarom veel kans op verstoppingen. Het wordt altijd aangeraden om borden eerst schoon te maken van etensresten en onder de kraan af te spoelen. Vergeet je dit al wel eens te doen? Dan kan u last krijgen van een vaatwasser die ineens niet goed meer werkt en vooral in een horecagelegenheid kan dit voor zeer vervelende situaties zorgen. Dus: hoe pakt u dit aan?

Controleer één voor één de onderdelen om de verstopping te vinden

Een verstopping kan oppervlakkig zijn maar ook dieper in het riool liggen. In het laatste geval raden wij hoe dan ook aan te allen tijde een expert in te schakelen. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen kan met behulp van diverse methoden de verstopping snel en effectief voor u opsporen, terwijl u hier lang mee bezig zult zijn en vaak zonder resultaat.

Bij oppervlakkige verstoppingen van de vaatwasser kunt u wel zelf aan de slag, door enkele componenten te onderzoeken die vaak tot problemen leiden.

De filters van de vaatwasser

De filters van elke vaatwasmachine doen exact wat de term aangeeft: ze filteren vuil en etensresten zodat dit niet in het riool terechtkomt. Dientengevolge is dit waarschijnlijk het eerste dat u zult controleren. De filters zijn meestal onderin het apparaat gelegen. U kunt ze verwijderen, schoonspoelen en weer terugplaatsen.

De afvoerslang van de vaatwasser

De afvoerslang is ook een plek die soms voor verstoppingen kan zorgen. Om de afvoerslang te inspecteren dient u eerst het water af te sluiten. Daarna kunt u de afvoerslang van buitenaf bekijken, bijvoorbeeld of er een knik in zit die voorkomt dat water goed door kan stromen.

Is dit niet zo? Dan kunt u de slang ontkoppelen en met behulp van een ontstoppingsveertje bepalen of er iets in de slang zit dat de boel verstopt. Daarna kunt u de slang weer aansluiten.

Controleer ook uw gootsteen en spoelbak

Kunt u in en rondom de vaatwasser niets vinden? Dan kunt u nog de afvoer en spoelbak controleren waar de vaatwasser mee verbonden is. U kunt hiertoe bijvoorbeeld een (natuurlijk) ontstoppingsmiddel in de spoelbak gieten, om te bekijken of hiermee het probleem allicht van de wereld is.

Is dit niet zo? Bel dan een specialist om de verstopping voor u te vinden. Gaat u zelf verder op zoek, dan riskeert u schade aan te brengen aan leidingen en materialen.

Uw vaatwasser in een mum van tijd ontstopt

Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen kan elke denkbare verstopping vinden en ontstoppen. Wilt u snel uw vaatwasser laten ontstoppen? Bel ons vandaag nog op 0497/525.025 en wij maken direct een afspraak om langs te komen! Wij zijn 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar.