OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Vetput laten legen of reinigen?

Bent u actief in de HORECA, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een vetafscheidingsinstallatie. Dit wordt ook wel een vetput genoemd en deze is bedoeld om vetten en oliën op een verantwoorde en geschikte wijze af te voeren. Op deze manier voorkomt u verstoppingen en problemen met uw afvoeren.

Het is echter wel belangrijk, om de vetput structureel te ledigen en te reinigen. Doet u dit niet, dan kunt u alsnog te maken krijgen met verstoppingen en vervelende geurtjes. DVI Ontstoppingen pakt ook deze klus natuurlijk op vakkundige wijze voor u op, zodat u zonder zorgen etenswaren kunt bereiden en uw grootkeuken kunt gebruiken. Uiteraard geldt dit ook voor andere ondernemingen met een vetput en particulieren.

Wat is een vetput en waarom heeft u deze nodig?

Een vetput is in feite overal vereist waar gewerkt wordt met oliën en vetten. Denk aan restaurants, snackbars, bedrijven met een grootkeuken en bedrijven waarin vlees wordt verwerkt.

Een vetput dient om de vetten en oliën te scheiden van het afvalwater, maar ook andere vormen van bezinksel. Op deze manier voorkomt u verstoppingen in leidingen en afvoerbuizen en vervelende geurtjes in uw zaak. Natuurlijk helpt u hiermee ook de waterzuiveringsinstallaties een handje.

Hoe werkt een vetput precies?

Een vetput werkt heel simpel gezegd op basis van zwaartekracht. Vetten en oliën alsmede bezinksel hebben een andere dichtheid dan water, waardoor de zware elementen zoals slib zich afzetten op de bodem van de vetafscheider. Dit wordt ook wel de slibvangruimte genoemd. Lichtere bestanddelen zoals vetten drijven juist naar boven, in de zogeheten afscheidingsruimte.

Vervolgens wordt het water dat vrij is van slib, oliën en vetten via de gebruikelijke route afgevoerd naar het riool, in sommige gevallen gebeurt dit met een zogenaamde opvoerpomp. Maar zowel de slibvangruimte als de afscheidingsruimte geraken steeds voller, naarmate de vetput veelvuldig wordt gebruikt. Daarom moet u periodiek beide ledigen en reinigen.

Met welke problemen kunt u met een vetput te maken krijgen?

Omdat een vetput op automatische wijze werkt, hoeft u zelf niets te doen om het proces te laten voltrekken. Maar er zijn wel enkele zaken die u beter vermijdt. Denk aan een te grote hoeveelheid (frituur)vet door de afvoer gieten, omdat er dan niet voldoende ruimte is om de elementen van elkaar te scheiden.

Ook dient een vetput op correcte wijze te zijn geïnstalleerd, is deze niet goed aangesloten dan zal de werking niet optimaal zijn. En als laatste kunt u natuurlijk rekenen op problemen, indien u de vetput niet op tijd laat ledigen of reinigen. Dit zal de werking immers teniet doen plus verstoppingen veroorzaken.

Waarom kiezen voor DVI Ontstoppingen voor het ledigen of reinigen van uw vetput?

Is het hoog tijd dat uw vetput wordt geledigd? Neem dan snel contact op met ons deskundige team. DVI Ontstoppingen is specialist op het gebied van het onderhouden, reinigen en ledigen van vetputten maar ook vele andere soorten verstoppingen en rioleringswerken. Of bel ons 24/7 via 0497/525.025

Wij garanderen dat het reinigen en ledigen van uw vetput volgens de vigerende wettelijke normen geschiedt, daarnaast zorgen wij ook voor een correcte verwerking van de afvalmaterialen. Zodat u probleemloos uw vetput kunt blijven gebruiken.