OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

WC klokt tijdens doorspoelen: problemen, oorzaken en oplossingen

We hopen allemaal dat onze sanitaire voorzieningen werken naar behoren. Maar eens in de zoveel tijd kan ook op dat vlak een mankement voorkomen. Zo kan het gebeuren dat de wc ineens begint te klokken, sputteren of borrelen. De inhoud van de wc wordt daarbij vaak niet goed of in het geheel niet doorgespoeld. Uw eerste reactie is misschien paniek, want wat nu? En er zijn weinig klusjes zo onaangenaam als een verstopt toilet! Niet getreurd, Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen kan u ongetwijfeld helpen met uw probleem.

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor een klokkende toilet. In wat volgt lijsten we er enkele op.

Klokkende toilet door vastzittende objecten

Het geborrel en gesputter van het toilet is doorgaans het gevolg van een verstopping. Deze verstopping kan zich echter op meerdere plekken bevinden. Om erachter te komen of het probleem zich in de wc zelf bevindt, kunt u zelf een aantal onderzoekjes doen. Probeer in geen geval om meerdere keren achter elkaar door te trekken, want hiermee loopt u het risico dat uw toilet overstroomd en dat zal logischerwijs geen fijn gezicht zijn. Vaak zijn het objecten die in de hals van het toilet blijven steken die de oorzaak zijn van een verstopt toilet. Het kan bijvoorbeeld gaan om sanitaire doekjes, toiletpapier of misschien een object dat uw kind in de wc heeft gegooid. Klinkt vreemd, maar dit gebeurt in het algemeen vrij vaak.

U kunt proberen kijken of u de oorzaak van de verstopping ziet zitten. Is dit het geval, dan kunt u met een paar handschoenen proberen om het object uit de wc te halen. Ga hierbij niet al te hardhandig te werk, want anders kan het gebeuren dat u iets beschadigt.
Ook kunt u proberen om een vertrouwde ontstopper te gebruiken. Hiermee zuigt u lichtjes vacuüm in de toiletpot, waardoor vasthangende onderdelen weer los kunnen komen en u ze er uit kunt vissen.

Oorzaak van de verstopping is niet direct waarneembaar

Heeft u bovenstaande tips uitgevoerd, maar zonder resultaat? Dan kan er iets anders aan de hand zijn. U kunt wellicht nog proberen om de verstopping te neutraliseren met een ontstoppingsmiddel. Let er dan wel op dat u een middel koopt dat geschikt is voor het toilet, want anders kunnen de leidingen beschadigd raken. Gebruik het middel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meestal moet u het product even laten inwerken.

Heeft u dit alles geprobeerd, maar blijft de wc standvastig verder klokken? Dan ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk dieper.

Dieper liggende oorzaken klokkende wc

Indien u gebruik maakt van een septische put of beerput, kan het zijn dat deze vol begint te raken. Als een septische put vol is, stijgt het water na het doorspoelen eerst, om daarna erg langzaam terug te zakken. Daarna zal de wc zichzelf leeg zuigen met een klokkend geluid. Indien u dit geluid inderdaad waarneemt, dan is de kans groot dat het tijd is uw put te ledigen. Hiervoor kan u beroep doen op Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen.

Ook kan het probleem zich voordoen in de rioleringonder uw woning. Ook in dit geval is het meer dan raadzaam om een firma in te schakelen met verstand van zaken. Ontstoppingswerken DVI Ontstoppingen heeft zowel jarenlange ervaring op het gebied van ontstoppen, als op het gebied van ledigen van beerputten en septische putten.

Vermoedt u dat de verstopping van uw toilet een dieper liggende oorzaak heeft, dan kunt u 24 uur per dag 7 dagen op 7 contact opnemen met ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen, waarna wij direct voor u aan de slag gaan. Zo kan u zo snel mogelijk weer gebruik maken van uw sanitaire voorzieningen!