OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Verstopte WC ontstoppen? Doe-het-zelf tips!

Is uw wc verstopt? Vervelend, want dit brengt de nodige hinder met zich mee. U kunt niet naar het toilet, plus de wc kan uit het niets een vervelende geur verspreiden.
Gelukkig zijn er heel wat doe-het-zelf oplossingen die u kunt uitproberen om de verstopping snel te verwijderen. 

1. Een verstopte wc handmatig ontstoppen

Vele verstopte toiletten worden veroorzaakt door een vastgeklemd object. Dit kan een grote prop wc papier zijn, een hygiënisch doekje (niet voor niets mogen deze niet door de wc worden doorgespoeld), misschien een maandverband, maar het kan ook een stuk speelgoed zijn. Kinderen zijn gek op de wc: er wordt iets in gedaan dat vervolgens zomaar kan verdwijnen!

Wat het ook is, het object dat uw wc verstopt moet losgemaakt worden. U kunt een paar handschoenen aantrekken en zelf in de verstopte wc op onderzoek uitgaan. Niet de meest aangename karwei, vaak wél effectief. Kunt u echter niks voelen, dan kan de verstopping in uw wc dieper zitten. U kunt in dat geval een metalen kleerhanger uit elkaar halen en daarmee in de toiletpot wroeten. Let hierbij wel op dat u niet te hard duwt, dit om schade aan de leidingen te voorkomen.

Lukt dit ook niet, dan kunt u nog een handmatige ontstopper gebruiken om de verstopping los te krijgen. Deze kunt u in een laagje water plaatsen en zachtjes naar beneden duwen, waarna u de ontstopper omhoog trekt om een vacuüm te creëren. Herhaal deze handeling een aantal keer om de zuigkracht sterk genoeg te maken.
Biedt ook deze methode geen uitkomst, dan kunt u de verstopte wc proberen door te spoelen met een speciaal ontstoppingsmiddel.

2. Een verstopte wc ontstoppen met ontstoppingsmiddel

U kunt een verstopt toilet ook ontstoppen met een ontstoppingsmiddel. Dit kan een huis-tuin-keukenmiddeltje zijn zoals cola, soda en/of azijn. Gebruikt u cola, dan is ongeveer 0,5 liter voldoende. Soda werkt het beste in combinatie met azijn. De beste combinatie betreft 1 deel soda op drie delen azijn. U dient beide opties minimaal een uur te laten inwerken, waarna u de wc probeert door te spoelen. Lukt dit? Dan is de methode succesvol gebleken!

Lukt ontstoppen met cola, soda of azijn niet? Dan kunt u in de winkel ook nog terecht voor speciale ontstoppingsmiddelen. Let er wel op dat u een middel koopt dat voor de wc geschikt is. Lees ook goed het etiket en volg de instructies nauwkeurig op, want de inwerkduur verschilt per middel en merk. Na de inwerktijd moet u uw toilet doorspoelen.

Is uw wc hierna nog steeds verstopt? Dan is het hoog tijd om hulp in te schakelen.

3. Laat uw verstopte toilet ontstoppen door een expert

Eigenlijk kunnen we deze tip beter op nummer 1 zetten, aangezien het de enige optie is die gegarandeerd risicovrij is. Plus: het scheelt u nogal wat tijd en moeite! Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen staat dag en nacht, 7 dagen op 7, voor u klaar om alle soorten vervelende verstoppingen binnen no-time te ontstoppen. Wij bieden u altijd een effectieve, vakkundige en snelle service die u probleem direct uit de weg ruimt. Bel ons vandaag nog en wij komen snel bij u langs!