OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Werkt de WC ontstoppen met cola?

Heeft u last van een verstopt toilet? En lukt het om een verstopt toilet te ontstoppen met cola?
Naast professionele methoden zijn er ook heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes in de omloop die beloven een verstopt toilet weer te ontstoppen. Zo kunt u proberen om een mengsel te maken van zuiveringszout of baksoda. Ook appelazijn lijkt een doeltreffend ontstoppingsmiddel te zijn. Maar wist u dat cola ook veelvuldig genoemd wordt als middeltje om een verstopt toilet te ontstoppen?

Heeft cola een ontstoppende werking?

Cola kan gebruikt worden als schoonmaakmiddel omdat het koolzuur en fosforzuur bevat. Deze twee zuren worden tijdens het productieproces van cola toegevoegd, om het drankje zijn welbekende prik te geven. Koolzuur en fosforzuur lossen diverse soorten vuil op en kunnen zo helpen om een verstopping te verwijderen.
Het is overigens niet alleen cola dat u als ontstoppingsmiddel kan gebruiken. maar eigenlijk alle koolzuurhoudende dranken en ook gewoon sodawater. 

Hoe een verstopt toilet ontstoppen met cola?

Om uw verstopt toilet te ontstoppen met cola moet u ongeveer een halve liter cola in het toilet gieten. Laat de drank in de toiletpot lopen en daarna minstens een uur inwerken. Hoe langer de cola blijft zitten, hoe beter de ingrediënten hun werk kunnen doen.
Vervolgens kunt u proberen uw toilet door te spoelen, om te kijken of de verstopping verdwenen is. In veel gevallen zal dit niet helemaal het geval zijn, met name wanneer de verstopping dieper gelegen is, of een ingewikkelde oorzaak heeft. Maar bepaalde vuilresten en kalksteen worden op deze manier in ieder geval wel verwijderd.

Andere doe-het-zelf middeltjes om een verstopte wc te ontstoppen

Naast cola kunt u ook proberen om een verstopping weg te werken met soda of azijn. U kunt deze twee ook combineren voor een nog beter effect. Meng hiervoor telkens 3 delen azijn op 1 deel soda en giet het mengsel in de wc. Laat ook dit mengsel zeker een uurtje inwerken, om de beste resultaten te bereiken. Terwijl het mengsel zich in uw toiletpot bevindt, kunt u ook overwegen het toilet goed door te schrobben met een toiletborstel. Zo verwijdert u meteen eventuele kalkresten, urinesteen en vuil. Daarna kunt u weer proberen door te spoelen, om te kijken of deze methode effectief is geweest.

Nog steeds een verstopt toilet?

Naast deze keukenmiddeltjes kunt u ook proberen om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Deze kunt u in verschillende varianten terugvinden in supermarkten en winkels. Let er dan wel op dat u een geschikt product gebruikt. Lees zorgvuldig de gebruiksinstructies en volg deze nauwkeurig op. Spoel daarna opnieuw uw toilet om na te gaan of de verstopping verdwenen is.

Contacteer een expert bij blijvende verstoppingen

Heeft u na al deze activiteiten nog steeds geen oplossing gevonden, dan is het raadzaam een gespecialiseerde firma te contacteren. De verstopping kan in dat geval dieper liggen of ingewikkeld van aard zijn, waardoor het verstandig is iemand ernaar te laten kijken met verstand van zaken. Niet alleen omdat een ingewikkelde verstopping zelf oplossen bijzonder moeilijk is, maar ook omdat u het risico loopt nog meer schade aan te richten indien u zomaar wat doet. Ontstoppingsdienst DVI Ontstoppingen staat u 24/7 bij met al uw problemen in verband met verstoppingen en herstellingenBel ons nu en wij staan binnen no-time voor uw deur om uw toilet weer werkend te krijgen!