OntstoppingenGeurdetectieseptische putRegenputvijver & zwembadrioleringCamera inspectie

Wanneer en hoe de mazouttank laten reinigen

Een mazouttank wordt ook wel een stookolietank genoemd. Dit is een grote tank die doorgaans onder de grond ligt en gebruikt wordt voor de opslag van stookolie. Soms is het nodig de mazouttank te laten reinigen. Wanneer dit precies noodzakelijk is en hoe je de mazouttank kunt laten reinigen, lees je op deze pagina.

Mazouttank laten reinigen bij vervuiling

Ten eerste kun je de mazouttank laten reinigen als er sprake is van vervuiling. Er kan vervuiling ontstaan door veelvuldig gebruik van de tank, maar ook door hevige regenval. Door hevige regenval kan de stookolietank namelijk last krijgen van condensatie. Is dit het geval, dan moet de tank schoongemaakt worden. Alleen door het reinigen van de stookolietank, kan deze weer goed functioneren.

Daarnaast moet je de tank ook laten reinigen als er door hevige regenval water in de tank is gekomen. Zit er water in de tank, dan kun je de stookolie in de mazouttank niet meer gebruiken. In dit geval moet de tank gereinigd worden, zodat al het water uit de tank verdwijnt. Is al het water weg en is de verontreinigde stookolie ook uit de tank verwijderd, dan kan deze opnieuw gevuld worden.

Mazouttank laten reinigen bij verwijdering

Je kunt jouw mazouttank ook laten reinigen als je de tank wil verwijderen. Sterker nog, het is verplicht de tank te reinigen voor deze verwijderd wordt. Steeds meer mensen laten hun mazouttank verwijderen, simpelweg omdat zij geen stookolie meer willen gebruiken. Voor de tank verwijderd kan worden, moet deze eerst volledig schoongemaakt worden. De tank wordt boven de grond gehaald, helemaal schoongemaakt en vervolgens volledig verwijderd.

Wil je de tank opnieuw laten vullen? Dan moet je deze ook eerst laten reinigen. In dit geval wordt de tank niet verwijderd, maar wordt de oude stookolie uit de tank gehaald om nieuwe stookolie in de tank te doen. Bij het opnieuw vullen van de tank gaat men ongeveer hetzelfde te werk als bij het verwijderen van de tank, maar dan zonder de tank helemaal te verwijderen.

Mazouttank laten reinigen? Huur een expert in

Het is niet mogelijk een mazouttank zelf te reinigen, simpelweg omdat je hier bepaalde hulpmiddelen en schoonmaakmiddelen voor nodig hebt. Ook moet je precies weten hoe een mazouttank gereinigd moet worden en een leek weet dit simpelweg niet. Wil je jouw mazouttank laten reinigen, bijvoorbeeld omdat de tank verontreinigd is of omdat je de tank wil laten verwijderen? Dan moet je hier altijd een expert voor inhuren.

Geef aan de expert door waarom je jouw tank wil laten reinigen. Wil je de tank laten reinigen om verontreiniging in de tank te verwijderen, dan gaat de expert namelijk anders te werk dan bij het verwijderen van de tank. Houd hier rekening mee door de expert te vertellen wat de reden voor de reiniging is.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk bij u langs om de situatie te bekijken.